Politiek - PvdA

« Vorige - Volgende »

Winkeltijdenverordening

29 november 2016 - 12:47  •  Ernst-Jan Straver  •  reacties

Winkeltijdenverordening

Alphen aan den Rijn - Daarnaast is er tuincentrum de Bosrand, langs de N11 tegen Alphen aan den Rijn aan. Deze mocht, voor de fusie, van de gemeente Rijnwoude om 10:00 open. Met de nieuwe regelgeving zou dit niet meer mogelijk zijn voor dit ene tuincentrum. Zij maakte hier, met succes, bezwaar tegen en tuincentrum de Bosrand mag alsnog om 10:00 open. Hierdoor ontstaat er een ongelijkheid met andere tuincentra binnen onze gemeente en de PvdA is hier geen voorstander van.

Om dit te voorkomen en om duidelijkheid te scheppen naar alle winkeliers in onze gemeente stelde de PvdA voor om alle winkels om 10:00 open te laten gaan. Winkeliers zijn prima in staat om onderlinge afspraken te maken wanneer ze wel of niet open gaan. De gemeente moet hierin geen rol willen spelen. Als voorbeeld zie je een aantal zondagsopeningen in Alphen aan den Rijn Centrum en geen enkele opening in Benthuizen.

Helaas vond de discussie over de zondagsopening plaats via de oude verzuiling van onze samenleving. Het standpunt van de christelijke partijen laat zich raden en VVD en D66 zijn voor gehele vrijstelling. Dit gefragmenteerde beeld leverde geen meerderheid op ingediende moties en amendementen. En mogen we de winkels nu pas om 12:00 open, behalve dat ene tuincentrum.

Fotograaf: Josh Walet
PvdA.'
PvdA

Politieke partij