Politiek - PvdA

« Vorige - Volgende »

111 Miljoen Euro!

29 november 2016 - 12:54  •  Ernst-Jan Straver  •  reacties

111 Miljoen Euro!

Alphen aan den Rijn - Het betreft het totale bedrag voor de nieuwbouw van 3 middelbaar onderwijsscholen (Scala, Ashram en Scope) binnen Alphen aan den Rijn.Alle drie de scholen zijn hard toe aan nieuwbouw, omdat de huidige gebouwen niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd. Voor deze grote investering is onvoldoende budget binnen de gemeente. Daarom is er een financieel-administratieve constructie bedacht om dit alsnog mogelijk te maken Doordecentralisatie.

In het kort werkt het als volgt. De gemeente gaat garant staan voor een lening tussen de schoolbesturen en de Bank Nederlandse Gemeenten. De schoolbesturen worden eigenaar van de nieuwe gebouwen en zullen ook de kapitaallasten betalen. De gemeente blijft in controle doormiddel van recht van eerste hypotheek en onderlinge afspraken met de schoolbesturen.

Het betreft een ingewikkelde constructie maar het college van B&W is ervan verzekerd dat de er geen financiële risico’s zijn voor de gemeente. In de onderlinge afspraken worden een hoop zekerheden in gebouwd, daarnaast moet naast de gemeenteraad ook het ministerie van OCenW akkoord gaan met deze constructie.

De PvdA heeft ingestemd met het voorstel omdat dit een kans is om het middelbaar onderwijs een impuls te geven die hard nodig is. Wij zijn van mening dat goed onderwijs alleen mogelijk is door kundig personeel en moderne gebouwen. Met de nieuwbouw plannen kan het onderwijs in Alphen aan de Rijn de komende 30 jaar vooruit.

 

Fotograaf: Josh Walet
PvdA.'
PvdA

Politieke partij