Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

GL, PvdA en SP stellen vragen over ontslag SWA-directeur

6 maart 2017 - 11:40  •  GroenLinks Alphen aan den Rijn  •  reacties

GL, PvdA en SP stellen vragen over ontslag SWA-directeur

Alphen aan den Rijn - Hoe valt deze stap bijvoorbeeld te rijmen met de toezegging van het college dat er geen onomkeerbare stappen zouden worden gezet? Is de ondernemingsraad van het SWA geraadpleegd? Heeft het bestuur rekening gehouden met de directe gevolgen op de werkvloer van dit besluit? 

Erik van Zuylen (GroenLinks) vindt dat de beslissing om Frankes weg te sturen niet in het beeld past dat het college geschetst heeft: "Het college heeft in november juist toegezegd dat er geen onomkeerbare stappen zouden worden genomen tot in juli een besluit wordt genomen over de toekomst van het Werkbedrijf in Alphen."

SP-raadslid Ronald Geurts sluit zich hierbij aan: "Michel du Chatinier (bestuurslid SWA) heeft kort geleden in een presentatie juist laten zien dat de zaken bij SWA goed op orde zijn. De participatieladder, een centraal punt uit het Koersplan Participatiewet, wordt zelfs al geïmplementeerd. Een raar moment om een directeur op een zijspoor te zetten."

Ook de PvdA snapt niets van deze keuze. Raadslid Wim Roest: "Het is een gekke stap nu de SWA juist mooie resultaten laat zien: het pand van SWA is net verhuurd aan een interessante partij die ook mensen uit de doelgroep in dienst neemt. Een succes, zowel financieel als voor de werknemers, dat vooral op het conto van directeur Frankes geschreven moet worden. Hetzelfde geldt voor de nieuwe samenwerking tussen SWA en Horizon. Het lijkt nu net of het college dit succes de directie van SWA niet gunt. Wij hopen op bevredigende antwoorden van het college."

Fotograaf: Josh Walet