Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Ronald Pleij: waarzeggerij

13 januari 2012 - 09:00  •  Ronald Pleij  •  reacties

Ronald Pleij: waarzeggerij

Alphen aan den Rijn -

“Zo dat is nog al wat, en dan deze: de OTA”
“Aha, ik zie een soort boevenbende in mijn bol, mannen in pakken met stropdassen die staan te gniffelen. En wacht, ze zijn een plannetje aan het smeden om de gemeente nog meer te belazeren. Oh wat een vuilakken en dan zeggen ze ook nog eens dat als hun plannen uitlekken ze gewoon de anderen de schuld geven. Het ligt niet aan hen, maar wacht ik zie ook kapotte bruggen, schreeuwende buurtbewoners, en raadsleden die zich zelf voor hun kop slaan. Sorry ik weet niet wat dat betekent, wellicht zegt het u wat”

“Jaja, ik denk wel dat ik weet wat u bedoelt…. Maar de volgende dan: burgemeester”
“Hè, wat is dit? Ook die zie ik uit mijn bol weglopen, echt waar. Achter die VVD wethouder aan. Wacht even ik zie hem met een jasje aan met allemaal merknamen erop zoals Unilever, Philips, Pfizer, Shell, Inholland. Aha, en hij lacht heel hard en zegt iets van “moet aan mezelf denken” ofzo. Kan dat?”
“Ja , ik heb wel een beetje een vermoeden, maar ziet u er ook een maand bij?”
“Jazeker ik zie dat het in de zomer is want hij loopt dus weg bij een hele grote groep kinderen, met allemaal een T-shirt aan met het woord vakantiespel erop, zijn laatste officiële plichtpleging dus”

“En dan de Maximabrug?”
“Nee niks, ja wacht effe de cijfers 2020, zegt u dat iets?”

“Mooi, maar vooruit laat ik Cultuurhuis nog eens noemen.”
“Nou ja zeg, weer raadsleden die zich keihard voor hun hoofd slaan. En een paar raadsleden die allemaal euro’s in het water gooien, vlak bij dat pontje, want ook die zie ik nog heel lang varen. Maar wacht nu wordt het beeld wazig…. 50 euro meneer Pleij, dan wil ik wel wat meer vertellen over dat Cultuurhuis. Zegt u het maar…”

 

Columnist Ronald Pleij schrijft wekelijks een column op de website van het Alphens Nieuwsblad over Alphense zaken die hem opvallen. Pleij is raadslid voor de SP.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij