Politiek

« Vorige - Volgende »

Utrecht onder de indruk van Alphense ontwikkelingen

5 juli 2017 - 15:52  •  reacties

Utrecht onder de indruk van Alphense ontwikkelingen

Alphen aan den Rijn - Na ontvangst op het gemeentehuis wandelde Van Zanen door het centrum naar het Thorbeckeplein. Onderweg gaf wethouder Gerard van As tekst en uitleg over de problemen, die er in de loop van jaren waren ontstaan en welke oplossingen er waren gevonden.

Hoewel Utrecht zelf de nodige ervaring heeft met grootschalige herontwikkeling van het gebied rond het station en Hoog Catharijne, was de burgemeester oprecht verbaasd over de Alphense ontwikkelingen. "Jullie hebben het zelf misschien niet meer zo in de gaten, maar als je plotseling aan de Rijn staat en de oude en nieuwe bebouwing, het theater en de terrassen ziet, is het toch heel bijzonder."

De nieuwe huizen met een klassieke uitstraling rond het Thorbeckeplein, de Rijnkant en het haventje maakten de meeste indruk. "Het terughalen van bewoners naar een winkelgebied is een goede ontwikkeling. De leegstand van winkels valt me reuze mee. Dat heb ik in andere plaatsen wel anders gezien", aldus Van Zanen, die ook voorzitter is van de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten).

Er werd nog een bezoek gebracht aan Maggie Blue, één van de binnenkort te openen horecagelegenheden in het totaal gerestaureerde Nutsgebouw. De opening daarvan staat gepland op 24 juli. De inrichting is nagenoeg afgerond en maakte op Van Zanen een 'grootstedelijke' indruk.

Als afsluiting nodigde burgemeester Van Zanen Alphen aan den Rijn uit voor een tegenbezoek aan de Domstad. 

Fotograaf: Alphens.nl