Politiek

« Vorige - Volgende »

SP wil dit najaar starten met proef gratis parkeren

28 augustus 2017 - 17:50  •  SP  •  reacties

SP wil dit najaar starten met proef gratis parkeren

Alphen aan den Rijn - De SP zal daarom tijdens de komende raadsvergadering een motie indienen waarin zij het college verzoekt om dit najaar een proef te starten met anderhalf uur gratis parkeren in het centrum. De SP vraagt om een proefperiode van (tenminste) 6 maanden zodat de effecten goed gemeten kunnen worden.  Daarna kan, door een nieuw college, besloten worden of dit beleid een structurele plaats gaat krijgen.

Deze motie komt voort uit een opmerkelijke gebeurtenis. Er is namelijk door het college van BenW zojuist op aanvraag van de VOA (Vereniging Ondernemers Alphen) al een onderzoek naar het gratis parkeren gedaan. In de luwte van het reces werd er vorige week bij de fractievoorzitters geïnformeerd of zij dit plan wilden steunen. Blijkbaar was het snel intern afgekaart en durfde het college het niet aan. Op een antwoord van de SP werd niet gewacht.

Niet alleen is de SP van mening dat het vreemd is dat ze uit de media moeten vernemen dan de proef niet doorgaat en dat de uitkomsten van dat onderzoek niet gedeeld worden met de raad.  Ook moeten de politieke partijen in Alphen aan den Rijn zich maar eens uitspreken. Inwoners en ondernemers hebben daar recht op.

Gratis parkeren was en is één van speerpunten uit het verkiezingsprogramma van de SP in de raad. Harre van der Nat vervolgt: "Hoog tijd dat college en raad zich gaan uitspreken over dit probleem. Het gaat om de steun voor de ondernemers en om het Stadhart aantrekkelijk te maken. Niet alleen voor onze inwoners maar ook voor bezoekers uit de regio. Het blijft namelijk bizar dat er in Alphen bussen rondrijden met reclame waarin mensen gelokt worden naar het centrum van Zoetermeer met gratis parkeren terwijl wij niets doen." 

Fotograaf: Josh Walet