Politiek

« Vorige - Volgende »

Gemeente wil nieuwe woningbouwlocaties rond stad

31 augustus 2017 - 15:59  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Gemeente wil nieuwe woningbouwlocaties rond stad

Alphen aan den Rijn - De druk op de woningmarkt van de kernen zit anders in elkaar dan van de stad Alphen aan den Rijn. In tegensteling tot de stad kunnen de kleine kernen naar verwachting in de woningvraag voorzien tot 2025. Het aandachtspunt ligt voor de kleine kernen op het versterken van de kwaliteiten van het dorp door het toevoegen van het juiste type woningen waardoor de eigenheid van de dorpen, kernen en het landschap behouden blijft.

Het college wil dat nieuwe woningbouwlocaties aan de randen van de stad en kernen maximaal in balans zijn met het landschap en het water. Een goede samenhang daartussen biedt ook een oplossing voor bodemdaling, wateropgaven en voor betere (recreatieve) aansluitingen tussen de stad en het Groene Hart.

Op 14 september wordt de verkenning woningbouwlocaties besproken in de Raadscommissie Ruimtelijk en Economisch Domein. Met partijen zoals het Hoogheemraadschap, LTO, buurgemeenten en dorpsraden wordt de verkenning nog verder uitgewerkt. Ook kunnen inwoners straks hun reactie geven op de plannen.

Bron: Alles in Alphen - gemeente Alphen aan den Rijn

Fotograaf: Eveline Verhoeve