Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Ronald Pleij: hardlopen

19 januari 2012 - 20:00  •  Ronald Pleij  •  reacties

Ronald Pleij: hardlopen

Alphen aan den Rijn -

Maar het bovenstaande overkwam me dus afgelopen maandagochtend. Zoals velen weten; ik ben verslaafd aan hardlopen. Ik moet er twee keer per week uit, op mijn hardloopschoentjes. Zie het als therapie, super ontspanning, gezondheidstic, ziek zijn preventie en noem maar op. Ik voel me er dus heerlijk bij. En met mij dus ruim vier miljoen Nederlanders.

En dus ook steeds meer Alphenaren. Dat merk ik in de winkel. Elke week weer komen er klanten die voor het eerst willen gaan hardlopen. Beginners dus. Die gehoord hebben van, of die viavia hebben begrepen dat, het een hele leuke sport is. En naast die beginners zie je ook heel veel al ‘ervaren’ hardlopers die hun schoenen komen ‘verversen’, handschoenen en petjes komen kopen omdat het weer wat frisser gaat worden, een thermoshirt voor extra warmte, of een lekker winddicht jack om ook die polder te gaan veroveren. Die dus al weten hoe lekker lopen is en af en toe investeren in goed materiaal wat het lopen nog leuker maakt.

En kijk eens naar dit gejatte citaat (effe knippen en plakken): 
‘Hardlopen is effectief bij depressieve klachten en angststoornis. Door hardlopen komen er neurotransmitters vrij (serotoninen en endorfinen) die zorgen dat je er weer zin krijgt in het nemen van initiatieven. Hardlopen maakt tevens blij, door de vrijgekomen serotoninen en endorfinen. Hardlopen heeft een positieve invloed op de hersenen, je kunt beter presteren (hard lopen is goed voor je IQ) en het is stress reducerend. Running Therapie dus, als alternatief voor antidepressiva. Zo ziet u maar, met hardlopen kun je een volledig ander mens worden. En met een goed paar hardloopschoenen zou u morgen al kunnen beginnen met hardlopen. En nu begrijp ik ook door dat geplakte citaat, waar ik mijn ontiegelijk hoge IQ vandaan heb….

Ik loop al vanaf mijn achtste……

 

Columnist Ronald Pleij schrijft wekelijks een column op de website van het Alphens Nieuwsblad over Alphense zaken die hem opvallen. Pleij is raadslid voor de SP.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij