Politiek

« Vorige - Volgende »

'Woonvisie is iets anders dan bestemmingsplan'

14 september 2017 - 15:46  •  reacties

Woonvisie is iets anders dan bestemmingsplan

Alphen aan den Rijn - Wethouder Van As reageert op uitspraken van een woordvoerder van de provincie in een artikel in het AD Groene Hart van donderdag 14 september, waarin kritiek wordt geleverd op het bestemmingsplan Alphen-Stad. 

De kritiek is in mei ingeleverd en wordt samen met andere op- en aanmerkingen in het bestemmingsplan Alphen-Stad verwerkt. "Wij kunnen de kritiek moeiteloos weerleggen", meldt de wethouder. "Zo hebben wij wel degelijk vooroverleg gehad met de provincie en ook hebben wij overlegd met de buurgemeenten." Het 'echte' nieuwe bestemmingsplan voor Alphen-Stad staat in februari pas op de agenda.

Woonvisie
De woonvisie is een plan voor de toekomst. Moet Alphen-Stad op slot of willen we blijven bouwen voor onze eigen behoefte? "We moeten wel voldoende woningen hebben voor onze kinderen en ook omdat er steeds meer mensen alleen gaan wonen", vindt Van As. "Na 2025 hebben wij geen grond meer in de stad om te bouwen en alle leegstaande kantoorpanden zijn dan gevuld met appartementen."

Wethouder Van As zegt dat deze twee zaken duidelijk door elkaar worden gehaald. De kritiek gaat over het bestemmingsplan Alphen-Stad, maar de argumenten komen uit de woonvisie. "In het bestemmingsplan staat niets over bouwen in een van de polders. In de woonvisie willen we de polders en de stad juist geleidelijk in elkaar laten overgaan. De woonvisie gaat over bouwen langs de randen van de stad, omdat vanaf 2025 Alphen-Stad vol is."

Openbare vergadering
Vanavond staat op de agenda van de gemeenteraad de Woonvisie voor de jaren 2025-2050. Geïnteresseerde inwoners kunnen deze openbare vergadering vanaf de publieke tribune bijwonen. De vergadering is in de raadzaal van het gemeentehuis en begint om 20.00 uur.

Fotograaf: Eveline Verhoeve