Politiek

« Vorige - Volgende »

Aantal parkeerplaatsen in de hele gemeente gelijk

22 september 2017 - 09:27  •  reacties

Aantal parkeerplaatsen in de hele gemeente gelijk

Alphen aan den Rijn - De vastgestelde aantallen parkeerplaatsen roepen vragen op bij Harre van der Nat. "Er wordt uitgegaan van parkeren op eigen terrein, maar dat doen mensen vaak niet." Ook wijst de SP-er erop dat 'duurdere huizen meer meters parkeren op straat krijgen toegewezen, dat is krom'. Van der Nat denkt dat andere inkomensgroepen ook twee auto's hebben.

Wethouder Gerard van As, sinds het vertrek van Tseard Hoekstra verantwoordelijk voor parkeren, weerlegt deze gedachtegang: "Het gaat niet om de prijs van woningen, maar om het soort woningen dat wordt gebouwd. Vaak heeft een groot huis ook meer parkeerplaatsen op eigen terrein, dat nemen we dan mee. In de parkeernorm wordt gekeken naar de situatie waar het om gaat. In oudere wijken gaat dat in overleg met de bewoners. Er is soms gewoon niet genoeg plaats. Er wordt ook gekeken naar de nabijheid van horeca."

Door het Paraplubestemmingsplan Parkeren worden de regels in de hele gemeente gelijk en het vervangt de verwijzing naar de bouwverordening die vervalt. 

Fotograaf: Eveline Verhoeve