Politiek

« Vorige - Volgende »

Marianne Vlasman begint politieke partij

2 oktober 2017 - 23:52  •  reacties

Marianne Vlasman begint politieke partij

Alphen aan den Rijn - "We hebben nog geen naam. PVV (Partij van Vlasman) vonden we wel grappig, maar de kans op verwarring is te groot. Waarschijnlijk wordt het de LV (Lijst Vlasman). Lekker kort en makkelijk te onthouden", zo vertelde de charmante lijsttrekster. 

Als belangrijkste taak ziet zij het doorbreken van vastgeroeste patronen, zowel in de politiek als in de ambtenarij. Vlasman vindt dat mensen als Bas Wienbeld, Toetie Vorenkamp, Robert Blom, Wil Verschuur, Henk Goes en Ank de Groot niet meer horen terug te komen in de gemeenteraad. "Het gaat mij niet om de leeftijd of partij. Er zijn wel degelijk ook goed functionerende oudere raadsleden. echter de genoemde volksvertegenwoordigers zijn te weinig vernieuwend en niet flexibel genoeg. Een beetje vastgeroest", zo vertelt Vlasman in haar speach. "Oh ja, over vastgeroest gesproken, Wim Roest hoort daar ook bij!"

De LV vindt ook dat er veel te veel ambtenaren rondlopen. "Dat is ontstaan tijdens de gemeentefusie. Het zou efficienter moeten, maar al die ambtenaren uit de afzonderlijke gemeentes zitten er nog. Er is te weinig werk, dus gaan ze zich lopen vervelen en burgertje pesten of rare regels verzinnen. Daar moet hoognodig de bezem door". 

Creativiteit en plezier

Marianne Vlasman wil meer ruimte voor creatieve plannen met en voor de stad. "Natuurlijk moeten we zorgen voor medeburgers, die het wat minder hebben, maar we gaan niet alle leuke dingen meer kapot maken met het argument dat het geld beter aan de zorg of bejaarden besteed kan worden. Alphen is er ook voor gezonde, jonge en levenslustige mensen. Zij mogen en moeten hier ook met plezier wonen. Zonder vitale medeburgers blijft er uiteindelijk voor niemand meer wat over". 

Muziek, cultuur, evenementen, groen en recreatie staan hoog op het lijstje bij Vlasman. Er wordt geld overgeheveld van klassieke infrastructuur (wegen) naar moderne infrastructuur (ict). "We gaan er hier een swingende gemeente van maken en dat uitdragen ook. Dat trekt bedrijven, kunstenaars en deskundige mensen aan en zet Alphen op de kaart. We moeten allemaal trots zijn op de gemeente waarin we wonen of het nu in de kleinste kern of in het centrum van Alphen is". 

Vlasman mikt op minimaal 4 zetels. Binnenkort komt de website LijstVlasman.nl on-line en kunnen zich belangstellenden zich melden als lid, donateur, kandidaatgemeenteraadslid of mogelijk zelfs wethouder.  Het voorlopige bestuur bestaat uit Wim Westmaas (ondernemer), Toos van Delft (lerares) en Nadia Captein (boomkweekster).   

Maggie Blue.'
Maggie Blue

Nu ze er is, weet je pas hoezeer je haar hebt gemist!