Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

Vragen over financiŽle afwikkeling Sportspectrum

24 oktober 2017 - 10:55  •  reacties

Vragen over financiŽle afwikkeling Sportspectrum

Alphen aan den Rijn - Sportspectrum moest oorspronkelijk een bedrag van bijna 1,5 miljoen euro subsidie terugbetalen aan de gemeente. Daar maakte de voormalige beheerder bezwaar tegen en met succes. Er ontstond een fiks meningsverschil met daaraan gekoppeld een mediation. Uiteindelijk moet Sportspectrum bijna zeven ton terugbetalen.

RGL en SP hebben hierover verschillende vragen gesteld. Zij zijn niet tevreden met de antwoorden en willen de uiteindelijke geheime overeenkomst tussen Sportspectrum en de gemeente in het openbaar bespreken. Dat weigert wethouder Michel du Chatinier.

Ank de Groot heeft nu namens RGL en SP een WOB-verzoek ingediend. Dit is een verzoek om informatie over bestuurlijke stukken. In de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) is geregeld wat de overheid in de openbaarheid moet doen en wat niet.

Openbaarheid
De Groot is van mening dat de betreffende overeenkomst in de openbaarheid moet komen. Sportspectrum en de gemeente hebben echter een geheimhoudingsovereenkomst. Volgens de behandelende ambtenaar kan deze geheimhouding niet worden geschonden en kan de overeenkomst ook niet door een WOB-verzoek openbaar worden.

Achtergrond
De gemeente heeft in 2015 de subsidie aan Sportspectrum stopgezet en de activiteiten overgeheveld naar een andere aanbieder. Tevens is teveel betaalde subsidie teruggevraagd. Sportspectrum was het niet eens met de hoogte van dit bedrag en heeft bezwaar aangetekend. Aan dit bezwaar is deels tegemoet gekomen. De gemeente eist een kleine 7 ton minder. De uiteindelijke financiële afhandeling is vastgelegd in een overeenkomst. 

Fotograaf: Eveline Verhoeve
Politiek.'
Politiek

Voor het politieke nieuwe over Alphen aan den Rijn.