Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Ronald Pleij: Aso chauffeurs

26 januari 2012 - 21:00  •  Ronald Pleij  •  reacties

Ronald Pleij: Aso chauffeurs

Alphen aan den Rijn - Hèèè??? Alphenaren de meest aso chauffeurs!!!

Ik baal en ik schrik al als ik 20 euro moet betalen aan zo’n veldwachter die zo’n beetje twee jaar geleden op het Thorbeckeplein voor mijn fiets sprong. Ja, want daar mag je dus niet fietsen tijdens winkeltijden. En deze jongen kan al een superdag beleven met 20 eutjes. - ga eens lekker wandelen; paar broodjes mee, fles drinken, appeltje, stukkie chocola, ergens een bakkie koffie doen en we hebben met z’n tweeën een dag vakantie). DUS FIETS IK DAAR SINDSDIEN NOOIT MEER!! U kent die uitdrukking wel met die ezel en die steen…

Ik kijk graag naar Wegmisbruikers (wat een stelletje sukkels, en dan die excuses…) en hoor dan ook die boetebedragen voorbij komen. Ga je dan ook nog eens kijken naar die bizar hoge benzineprijzen: dan ga je je toch als autobezitter in deze crisistijden een beetje beter gedragen in het verkeer! En opletten, oftewel eens op je kilometerteller (en misschien ook eens op je benzinemetertje!!) kijken. 
Het zal u niet verbazen dat die boetes van mij nog wel een beetje hoger mogen. Geen medelij met mensen die zich niet aan de regels houden. Zal je leren; ik kan het toch ook n.a.v. mijn boete op het Thorbeckeplein?

Sommigen (inmiddels al velen…) noemen mij een trut als ik achter het stuur van een auto zit, maar deze brave jongen heeft in zijn hele leven maar twee snelheidsboetes gekregen. Waarbij ik er eentje nog herinner. Ik reed ter hoogte van de Rijnekeboulevard 56 i.p.v 50.
Maar ik wil deze zomer nog wel een boete gaan halen. Ik wil met mijn racefiets nog een keer op zo’n prachtige flitsfoto gezet worden als ik voorbij scheur op mijn rood-witte Gazelle!!
Nee hoor, blijf mij maar lekker trut noemen, zolang ik maar geen Almeerder genoemd word…

Columnist Ronald Pleij schrijft wekelijks een column op de website van het Alphens Nieuwsblad over Alphense zaken die hem opvallen. Pleij is raadslid voor de SP

Fotograaf: Josh Walet
Ronald Pleij.'
Ronald Pleij

Ronald Pleij, werkzaam in de sportkleding- en accessoires branche en raadslid voor de SP.

SP.'
SP

Politieke partij