Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

Wegenstelsel in regio N207-zuid moet beter kunnen

8 december 2017 - 13:30  •  reacties

Wegenstelsel in regio N207-zuid moet beter kunnen

Alphen aan den Rijn - Er zijn al jaren plannen voor verbetering van de N207-zuid, de provinciale weg en omgeving tussen Alphen-Stad en gemeente Waddinxveen. Het verkeer loopt in deze regio, die de driehoek tussen N11, A12 en A4 bestrijkt, geregeld vast. Als er iets gebeurt op een van de snelwegen staan alle provinciale wegen vast. Dat is erg vervelend voor de bewoners van Hazerswoude-Dorp en Boskoop, maar ook voor het hele Alphense bedrijfsleven.

Verlengde Bentwoudlaan
Er zijn nu concrete plannen voor de aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan, een weg tussen Waddinxveen en de N455 met een aansluiting ten westen van Boskoop. Dat betekent dat er minder verkeer over de N207 en over de Zijde rijdt, maar meer verkeer via de N209 dwars door Hazerswoude-Dorp. De Alphense gemeenteraad vindt dit alleen goed als er ook lokale maatregelen voor beide dorpen worden getroffen. Tot nu toe vindt de raad voorgestelde maatregelen onvoldoende.

Visie op hele regio
Inmiddels heeft wethouder Kees van Velzen hier de wens voor een tweede brug in Boskoop-noord aan toegevoegd en hij heeft een aantal geplande rotonden bij Hazerswoude-Dorp afgewezen. Onlangs is door de wethouder ook gemeld dat de verkeerssituatie vanuit Zoetermeer moet verbeteren. Vanuit de Zoetermeerse wijk Overheem wordt namelijk de N209 gebruikt om naar de N11 te rijden, dwars door Hazerswoude-Dorp. Dezelfde provinciale weg wordt gebruikt als sluiproute naar de N11. Van Velzen wil een integrale visie op de hele regio hebben.

Opstelling Nieuw Elan
De situatie is complex. De provincie wil de Verlengde Bentwoudlaan aanleggen, gemeente Waddinxveen is akkoord, maar in Alphen aan den Rijn wordt getwijfeld. Daarbij speelt de opstelling van Nieuw Elan een cruciale rol. Voorheen was de fractie voor de aanleg, maar dat is met de komst van raadslid Peter Bontekoe als nieuwe woordvoerder twijfelachtig. Wethouder Van Velzen is echter zeker van de steun van Nieuw Elan. Daarmee zou de meerderheid van de raad de geplande lokale maatregelen voor nu voldoende vinden. De gemeenteraad neemt donderdag 14 december een definitief besluit.

Fotograaf: Eveline Verhoeve
Politiek.'
Politiek

Voor het politieke nieuwe over Alphen aan den Rijn.