Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Bibliotheek Koudekerk mag blijven

28 januari 2012 - 09:58  •  Harre van der Nat  •  reacties

Bibliotheek Koudekerk mag blijven

Alphen aan den Rijn -

Actiekaarten:
Vrijwilligers van binnen en buiten de SP gingen nadat duidelijk was dat de bieb in Koudekerk aan den Rijn met sluiting werd bedreigt direct aan de slag. Er werden actiekaarten verspreid door het dorp en in de bieb zelf stond een grote stembus waar de inwoners hun kaarten in konden stoppen. In korte tijd zijn er meer dan 250 kaarten ingevuld en bij de bibliotheek ingeleverd. Deze zullen gebundeld worden en door de SP aan wethouder Ketel worden overhandigd. Nu de bibliotheek voorlopig is gered kunnen de kaarten dienen als aandenken om vooral niet de herindeling te zien als bezuinigingsmogelijkheid om de voorzieningen in de dorpen af te breken.

Voorzieningen:
Ook is het volgens SP er Van der Nat te hopen dat de politiek in Rijnwoude, Boskoop en Alphen aan den Rijn zich minstens net zo druk gaat maken over het behouden van onze voorzieningen als over het bedenken van een naam voor de fusiegemeente. Als het gaat over de identiteit en hoe je die kan behouden moet je je vooral inzetten op het behouden van de voorzieningen voor onze kinderen, ouderen en andere inwoners.

De Boekenhof: 
Alle waardering voor de vrijwilligers van de Boekenhof die sinds jaar en dag bezig zijn om de bibliotheek op orde te houden. Dat zij in de media moesten lezen dat ze wellicht de deuren moesten sluiten is geen blijk van waardering voor het jarenlange vrijwilligerswerk dat zij doen. Zo ga je niet met mensen om. Zij zijn het die de bibliotheek als basisvoorziening voor de inwoners in stand houden. De bibliotheek is naast een ontmoetingsplaats ook een plek om te leren en te lezen.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij