Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Alphenaar betaalt het meest aan wachtgeldregelingen

28 januari 2012 - 10:01  •  Gerard van As  •  reacties

Alphenaar betaalt het meest aan wachtgeldregelingen

Alphen aan den Rijn -

Gouda
Dit blijkt uit cijfers die Omroep West heeft opgevraagd bij de gemeenten. Gouda is de grootste stijger: van bijna 1 euro wachtgeld per burger tussen 2006 en 2009 naar bijna 10 euro tussen 2008 en 2012. Grootste daler is Westland: van 14,23 euro naar 8,56 euro in de genoemde periodes.

Engering 
De Haagse oud-wethouder Louise Engering springt eruit qua inkomsten. Omdat zij nog onder de oude regeling valt, ontvangt zijn in zes jaar tijd een half miljoen euro. Opgeteld zijn burgers in de verschillende gemeenten ruim 4,7 miljoen kwijt.

Provincie
De provincie Zuid-Holland besteedde de afgelopen vier jaar ruim vijf ton aan wachtgeld aan oud-gedeputeerden. De omroep vindt het opvallend dat de bedragen ieder jaar stijgen. Per inwoner komt het neer op 51 cent in vier jaar. Ook wijst de omroep erop dat de afgelopen twee jaar nauwelijks minder is uitgegeven aan wachtgeld. Een daling had wel voor de hand gelegen, aangezien de regeling een paar jaar geleden is versoberd.

Alphen
Natuurlijk hebben in 2010 gemeenteraadsverkiezingen plaatsgevonden waardoor een aantal wethouderwisselingen zijn geweest. De bestuurscrisis in Alphen heeft ook duidelijk zijn sporen achtergelaten. De gemeente Alphen kon donderdag niet reageren op haar koppositie in Zuid-Holland.

 

Bron: Binnenlands Bestuur d.d. 27 janauri 2012.

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij