Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

Meer werknemers met afstand naar lokale bedrijven

16 december 2017 - 08:39  •  reacties

Meer werknemers met afstand naar lokale bedrijven

Alphen aan den Rijn - SROI is een relatief nieuwe manier om te zorgen dat bedrijven tijdens een aanbesteding ook aandacht geven aan potentiële werknemers met afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat dan om mensen met een beperking, mensen die langdurig werkloos zijn of om een andere reden een bijstandsuitkering krijgen. Bedrijven die proberen om een opdracht krijgen, moeten in de aanbesteding ook opnemen hoe zij werkgelegenheid creëren voor deze groep mensen.

VOA
Wethouder De Leest (D66) heeft hierover wel gesprekken gevoerd met de lokale ondernemingsvereniging VOA, maar niet met de andere ondernemers. Hoewel veel bedrijven bij de VOA zijn aangesloten zijn er nog veel meer die dat niet zijn. De raad eist nu van de wethouder dat hij ook systematisch de overige bedrijven in beeld brengt en benaderd.

Andere bedrijven
Dit is belangrijk voor de werknemers met afstand, maar het is even goed belangrijk voor de Alphense bedrijven en voor het nieuwe werkbedrijf Rijnvicus. Bij een goede SROI-score kunnen Alphense bedrijven meer opdrachten binnenhalen. Rijnvicus speelt een rol bij de invulling van de SROI.

Stemming
De Leest wilde de SROI-motie overnemen, maar de raad vond dat onvoldoende en wilde de motie in stemming brengen. De raad heeft unaniem voor de motie gestemd.

Fotograaf: Eveline Verhoeve
Politiek.'
Politiek

Voor het politieke nieuwe over Alphen aan den Rijn.