Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

Zwemles voor kinderen in gezin met laag inkomen

21 december 2017 - 20:16  •  reacties

Zwemles voor kinderen in gezin met laag inkomen

Alphen aan den Rijn - In de gemeente Alphen aan den Rijn gaat het om circa tweeduizend kinderen die opgroeien in een gezin waar armoede heerst. “We willen dat deze kinderen gewoon mee kunnen doen en geen achterstanden oplopen”, zegt De Leest (D66). Er is dan ook een pakket maatregelen samengesteld met de 410.000 euro die jaarlijks naar Alphen aan den Rijn komt. Het gaat daarbij om de zogenaamde Klijnsmagelden.

Aanpassingen
De aanpassingen zijn onder te verdelen in drie categorieën. Het Jeugddeelnamefonds voor sport en cultuur krijgt meer geld. Een aantal hierin opgenomen mogelijkheden krijgt een hogere bijdrage. Zo is voortaan voor zwemles een bedrag van 450 euro per kind beschikbaar. En de maximale duur van gebruikmaken van faciliteiten vervalt. Er zijn nu eenmaal gezinnen met kinderen die langer dan 5 jaar in armoede leven.

Bereik vergroten
Om een en andere goed te laten verlopen heeft De Leest gesprekken gevoerd met verschillende organisaties. Ook schakelt de gemeente voortaan Stichting Leergeld in. Het blijkt dat het bereik elders in Nederland aanzienlijk beter wordt als deze stichting zich ermee bemoeit. In Alphen aan den Rijn wordt momenteel maar een kwart van de kinderen bereikt die in aanmerking komen voor een bijdrage.

Fotograaf: Eveline Verhoeve
Politiek.'
Politiek

Voor het politieke nieuwe over Alphen aan den Rijn.