Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Beter Alphen en SP willen opheldering over animatiefilmpjes gemeente

2 januari 2018 - 13:10  •  SP Alphen aan den Rijn  •  reacties

Beter Alphen en SP willen opheldering over animatiefilmpjes gemeente

Alphen aan den Rijn - Deze animatiefilmpjes gaan over het huidige coalitieakkoord en tonen de potentiële kiezer de succesverhalen van dit college en de besturende partijen. Hierover zegt Wil Verschuur van Beter Alphen: "een zelfverheerlijking die grensoverschrijdend is, onze inwoners krijgen de halve waarheid in een te mooi jasje."

Belastinggeld eenzijdig uitgegeven
De gemeente Alphen aan den Rijn en alles wat zij doen doen zij onder verantwoordelijkheid van het college. De gemeenteraad controleert het college. De gemeenteraad is niet ingelicht over deze uitgave van middelen en handelswijze. Om op deze manier eenzijdig de coalitiepartijen te sponsoren met geld dat daar niet voor bedoeld is verkeerd. Harre van der Nat fractievoorzitter van de SP daarover: "Als de coalitiepartijen hun eigen filmpjes betalen kunnen ze daarin laten zien wat ze zelf willen, nu wordt deze goednieuwsshow opgebracht door hardwerkende belastingbetalers."

Onvolledig beeld
Men gaat in de dure animatiefilmpjes in op gehaalde doelstellingen van de huidige coalitie. Niet gehaalde resultaten worden achterwege gelaten. Zo schetst men een onvolledig beeld van de afgelopen jaren collegebeleid. Zo haalden twee wethouders de eindstreep niet en vertrokken ze zonder het debat met de gemeenteraad af te wachten, stapte er een complete fractie op uit de coalitie en is de onderlinge stoeltjesdans tussen collegepartijen te gênant voor worden. Daarnaast heeft de coalitie inhoudelijk ook veel steken laten vallen. De NUON reserves bleken een gewilde snoeppot die nu berooid achtergebleven is.

Krijgt Hazerswoude Dorp haar gewilde tunnel niet, bouwt men vrijwel alleen dure appartementen en huizen in de stad en zijn de wachtlijsten op een betaalbare huurwoning nog even hoog, is de armoede onder bijvoorbeeld kinderen groeiende en vallen de kosten van de bibliotheek in het centrum van Alphen nu meer dan 1,2 miljoen hoger uit.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij