Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP steunt verzet Schipholgemeenten

3 januari 2018 - 15:58  •  SP Alphen aan den Rijn  •  reacties

SP steunt verzet Schipholgemeenten

Alphen aan den Rijn - Hoewel het aantal klachten uit Alphen aan den Rijn relatief minder is dan uit omliggende gemeenten komen er bij ons steeds meer klachten binnen over de geluidsoverlast die Schiphol veroorzaakt. Daarom hebben wij besloten schriftelijke vragen te stellen aan het college. Raadcommissielid Iris van de Kolk: "Het belang van Schiphol voor de regionale economie en de daarmee samenhangende werkgelegenheid moet niet onderschat worden, maar ook niet overschat. Daarnaast is er een groter belang waar we oog voor moeten hebben en dat is het welzijn van de inwoners van Alphen aan den Rijn en de Schiphol regio."

Wij vinden dat de gemeente Alphen aan den Rijn zich bestuurlijk actief moet opstellen in de discussie en besluitvorming rond het functioneren van Schiphol. Lijsttrekker Harre van der Nat: "Er moet zo snel mogelijk overleg plaatsvinden met de omliggende gemeenten over de problematiek van Schiphol, maar ook met de Provincie. Daarnaast zou de gemeente er goed aan doen zich proberen aan te sluiten bij de Omgevingsraad Schiphol. Dit ondanks de twijfel die aanwezig is rond het functioneren daarvan."

Het is wat de SP betreft bestuurlijk onverantwoord dat Alphen aan den Rijn als enige gemeente in de regio niet is aangesloten bij de Omgevingsraad Schiphol. Wie niet meepraat wordt niet gehoord, en dat is in deze tijd voor een belangrijke regiogemeente als Alphen aan den Rijn niet verstandig.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: sp, schiphol
SP.'
SP

Politieke partij