Politiek

« Vorige - Volgende »

Uitbreiding Park Archeon omarmd door gemeenteraad

26 januari 2018 - 09:37  •  reacties

Uitbreiding Park Archeon omarmd door gemeenteraad

Alphen aan den Rijn - De uitbreiding is cruciaal voor de toekomst van het museumpark. Archeon zit nu ingeklemd tussen nieuwe woonwijken en kan geen kant op. Met de 1,7 miljoen euro wordt de projectontwikkelaar gecompenseerd voor het niet bouwen van een aantal woningen en wordt een nieuwe weg aangelegd.

Toekomst
"We moeten verder met het onderzoek om het Romeins Scheepvaart Museum in Alphen te krijgen en de toekomst van Archeon veilig te stellen", aldus wethouder Kees van Velzen. De 1,7 miljoen is een bijdrage om uitbreiding mogelijk te maken. Op de extra grond komt een nieuwe entree en een bredere verbinding tussen de parkeerplaatsen en het park zelf. Ook is er nu ruimte voor een nationaal Romeins Scheepvaart Museum.

Morgen beginnen
"We gaan morgen beginnen", belooft Van Velzen, die zich erg heeft ingespannen om een toekomstplan voor elkaar te krijgen. "Archeon betekent veel voor de gemeente. Het park trekt jaarlijks 400.000 bezoekers. Nu moeten we onderhandelen met Provincie en Rijk. Er moeten een wijzigingen komen in de bestemmingsplannen."

Nieuwe weg
Op aandringen van de gemeenteraad zorgt de wethouder voor een versnelde aanleg van een nieuwe uitvalsweg voor de wijk Burggooi. De tijdelijke weg doorsnijdt de route van de parkeerplaatsen naar het park. "De weg is uiterlijk 2020 klaar. Dat is gelijk met de laatste nieuwbouw."

Fotograaf: Eveline Verhoeve