Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

Veertig kleine plannen worden één bestemmingsplan

2 februari 2018 - 08:27  •  reacties

Veertig kleine plannen worden één bestemmingsplan

Alphen aan den Rijn - Ondanks een aantal lastige dossiers lijkt het erop dat het nieuwe bestemmingsplan voor Alphen-Stad er komt. De lastige onderdelen zijn de huurwoningen in het Rode Dorp, de drive-in woningen in de Componistenbuurt en het evenemententerrein in het Zegerplasgebied. Na de bespreking in de raadscommissie blijkt dat de Alphense politiek vertrouwen heeft in de plannen van Woonforte voor het Rode Dorp.

Componistenwijk
De drive-in woningen in de Componistenwijk zijn lastiger. "Er is evenveel voor een opbouw op deze woningen te zeggen als tegen", merkte Ronals Geurts (SP) als eerste op. Dat bleek ook uit de bijdragen van de insprekers. Hield Louise Harmsma een vurig pleidooi om de opbouw niet toe te staan, Jan den Ouden pleitte even vurig om de opbouw juist wel toe te staan.

Om de zaken nog gecompliceerder te maken: het is niet duidelijk of de bouwconstructie voldoende is voor een vierde bouwlaag. "Als het technisch niet kan, is het duidelijk. Dat is dan gewoon einde discussie. Maar dat wil ik wel weten", aldus Bas Wienbelt (VVD). Ook wethouder Van As vraagt zich af wat wijsheid is. Hij wil er nog even over nadenken en komt voor de raadsvergadering met een schriftelijke reactie.

Zegerslootgebied
De overlast van het evenemententerrein op de dagcamping in combinatie met de overlast van de sportverenigingen is een nog moeilijker verhaal. Bewoners van de Barnsteenstraat ondervinden veel overlast, ondanks het feit dat de geluidsmetingen bij evenementen het tegendeel laten zien. "Als het binnen de normen blijft, dan kloppen de normen niet", aldus bewoner Ruut aan de Stegge.

Er is door de gemeenteraad gekozen voor twaalf grote evenementen per jaar. Dat lijkt goed te doen, maar de voetbalverenigingen gooien er een schepje bovenop met verschillende toernooien. Bovendien is in de weekenden vaak overlast van groepen jongeren die graag in het gebied verblijven compleet met flinke geluidsinstallaties.

Over het bestemmingsplan Alphen-Stad wordt in de gemeenteraadsvergadering van 22 februari verder gesproken.

Op de foto: zicht op de Barnsteenstraat vanaf de Zegerplas.

Fotograaf: Eveline Verhoeve
Politiek.'
Politiek

Voor het politieke nieuwe over Alphen aan den Rijn.