Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP in Provinciale Staten tegen verlengde Bentwoudlaan

2 februari 2018 - 09:01  •  SP Alphen aan den Rijn  •  reacties

SP in Provinciale Staten tegen verlengde Bentwoudlaan

Alphen aan den Rijn - "Een nieuwe tunnel of brug bij Boskoop is weliswaar duurder, maar biedt wel een echte oplossing", aldus woordvoerder Hans Slooter. "Door de verlengde Bentwoudlaan zullen de verkeersproblemen bij Boskoop en Hazerswoude-Dorp juist flink toenemen. Daar zit niemand op te wachten."

Onderzoek moet uitwijzen wat de kosten van een nieuwe oeververbinding bij Boskoop precies zijn. Voor aanleg van de verlengde Bentwoudlaan en verkeersmaatregelen in Hazerswoude-Dorp wilde het provinciebestuur bijna veertig miljoen euro uittrekken. Een tweede brug zou ongeveer vijftig miljoen kosten. 

Een tunnel zou nog duurder zijn, maar heeft als groot voordeel dat het (scheepvaart-)verkeer niet wordt gehinderd. Daarnaast pleitte de SP er gister ook opnieuw voor om te kijken naar een tunnel of tunnelconstructie in Hazerswoude-Dorp, als betere oplossing voor de verkeersproblemen daar.

Besluitvorming uitgesteld
De overgrote meerderheid van Provinciale Staten steunde gister het voorstel van de SGP-ChristenUnie om de stemming over het Uitvoeringsbesluit N207-Zuid en de verlengde Bentwoudlaan voor onbepaalde tijd uit te stellen, zodat er meer informatie beschikbaar komt. Ook de SP sloot zich hierbij aan.​

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij