Politiek - RijnGouweLokaal

« Vorige - Volgende »

De stervende Zwa(a)n(enburcht)

31 januari 2012 - 21:45  •  reacties

De stervende Zwa(a)n(enburcht)

Alphen aan den Rijn - De openbare basisschool(OBS) “De Zwanenburcht” in Zwammerdam is op sterven na dood. Althans als we de cijfers moeten geloven die SOPORA ons voorhoud. En ook alle informatie die zij afgeven wijst die richting op.

De ouders en de MR van de school denken er anders over: het is een goede school met goede resultaten. Er is een stabiel leerlingen aanbod, goede huisvesting en faciliteiten. Er zit leven in!!

Wij vinden dat er altijd een openbare basisschool aanwezig moet zijn om dat deze vorm van onderwijs open staat voor alle leerlingen. Achtergronden zijn niet van belang. Dat dit belangrijk is blijkt wel uit het feit dat de nog wel aanwezige SCOPE school niet wil samenwerken met de openbare school. Een samenwerkingsverband strand in de uitvoering omdat er groot verschil van inzicht is op de manier van onderwijs.

Een school is niet alleen kijken naar cijfers maar in eerste instantie naar de kinderen die ergens anders heen moeten. Daar is op dit moment niet over nagedacht door de verantwoordelijke afdelingen van gemeente en schoolbestuur. Welke scholen zitten er in de buurt en hoe gaat het met leerlingenvervoer? Wat zijn de financiële gevolgen voor de ouders in de huidige economische tijd(extra reistijd/vervoer, kinderopvang)?

Als je zo laat bent met de gevolgen in kaart te brengen voor de kinderen dan komt de continuïteit in gevaar voor het onderwijs van de kinderen en zijn de verantwoordelijken het aan hun stand verplicht deze school langer open te houden. Een jaar langer verlies draaien op een (neven)vestiging kan weinig kwaad want de financiële malaise bij Sopora is al groot dus hoeveel meer schade kan dit berokkenen? Bij een goede en solide oplossing kan deze vestiging wellicht geld op gaan leveren voor Sopora maar dan moet je wel de ideeën en goede wil die er nu nog is koesteren.

Er is een oud spreekwoord wat hier zou moeten gaan gelden: Waar een wil is, is een weg.

Dus wethouder en beide schoolbesturen(Scope en Sopora) moeten die weg gaan bewandelen en hopelijk snel anders heeft een alternatieve geneeswijze geen kans van slagen en zal de mooie Zwa(a)n(enburcht) een lelijke dood tegemoet gaan.

Alphen 1

P. Verweij


 

Fotograaf: Josh Walet
Tags: sopora, zwanenburcht
Rijn Gouwe Lokaal.'
Rijn Gouwe Lokaal

Politieke partij