Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

Maak kennis metů Koen Verwoerd

8 februari 2018 - 16:37  •  D66  •  reacties

Maak kennis metů Koen Verwoerd

Alphen aan den Rijn - Wat doe je in het dagelijkse leven?"Ik werk als business informatieanalist bij De Goudse verzekeringen, waar mij bezig houd met de digitale transformatie. Daarnaast ben ik als vrijwilliger actief voor Vluchtelingenwerk Nederland in de rol van Taalcoach. In mijn vrije tijd sport en lees ik graag en probeer ik nog een beetje te studeren (rechten). Mijn grote hobby is reizen waarbij ik zoveel mogelijk van wereld probeer te zien en te beleven."

Favoriete tv-programma?
"Buitenhof, Tegenlicht en Floortje naar het eind van de wereld."

Welk boek ligt er op je nachtkastje en wat luister je op Spotify?
"The Federalist Papers van Madison, Hamilton en Jay (1787). Volgens Thomas Jefferson: 'the best commentary on the principles of government which ever was written'. Op Spotify behoort Coldplay tot de favorieten."

Favoriete vakantieland?
"Onmogelijk te beantwoorden vraag. Ik ga het liefst naar plekken waar ik nog niet eerder ben geweest."

Het mooiste plekje van de gemeente Alphen aan den Rijn?
"De Zegerplas, heerlijk om daar omheen te rennen."

Waarom lid geworden van D66?
"In eerste instantie vanwege landelijke thema's. D66 is een open liberale partij die groot belang hecht aan de democratie en de rechtstaat. Ook hecht zij veel belang aan (internationale) samenwerking en duurzaamheid. Het fijne aan D66 is dat zij alle verschillende belangen rationeel probeert af te wegen en daarbij de belangen van iedereen probeert te bewaken."

Wat zijn je persoonlijke drijfveren?
"Alphen aan den Rijn voor iedereen een fijne plek maken om te wonen, te werken en te ondernemen. Hierbij moet de overheid stimuleren en faciliteren waar het kan en sturen en acteren waar het moet."

Wat wil je realiseren in de gemeenteraad?
"Transparant en rechtvaardig bestuur met en voor inwoners en organisaties."

Welk thema spreekt je het meeste aan in ons verkiezingsprogramma?
"Duurzaamheid en vertrouwen van inwoners zijn de komende tijd twee van de grootste uitdagingen. Daarnaast denk ik dat verdere digitalisering kan bijdragen aan kostenbesparing en betere dienstverlening voor inwoners en bedrijven."

Fotograaf: Frank Hoyinck
D66.'
D66

Politieke partij