Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Nieuw Elan: ‘Iemand die het dorp vertegenwoordigt’

22 februari 2018 - 15:09  •  Nieuw Elan  •  reacties

Nieuw Elan: ‘Iemand die het dorp vertegenwoordigt’

Alphen aan den Rijn - Versteeg is al jaren zeer actief in Hazerswoude-Dorp, onder meer bij het kinderdagverblijf en bij de ondernemersvereniging. Nu is hij echter vooral bekend als voorzitter van de voetbalvereniging. Als alles goed gaat, komt daar na 21 maart een raadslidmaatschap bij. "Wij willen iemand in de raad die ons dorp vertegenwoordigd", zei Versteeg tegen de enige tientallen belangstellenden. "Dan is het beter om één iemand te kiezen die ook echt in de gemeenteraad komt dan om de stemmen te verdelen. Bij voorkeur stemt iedereen dan op mij." En daarmee had Versteeg de lachers op zijn hand.

Daadkracht
Belangrijke uitdagingen in Hazerswoude-Dorp zijn de verkeersproblematiek rond de N209, eenzaamheid en vergrijzing, woningnood onder starters en senioren, en het verenigingsleven. Waarom Versteeg denkt dat hij bij Nieuw Elan veel kan bereiken? "Nieuw Elan staat voor lokale daadkracht. Er zitten ook allemaal mensen bij deze partij die daadkracht hoog in het vaandel hebben staan."
Versteeg riep ook meteen op om vooral met hem in een klankbordgroep te komen zitten. "Dan hou ik voeling met het dorp. Als er mensen zijn die mij kunnen voeden met informatie, dan kin ik jullie vertegenwoordigen."

Eén verkeersplan
Natuurlijk zijn er de nodige vraagtekens vanuit het dorp bij Nieuw Elan. Zo steekt het dat de partij voor de Verlengde Bentwoudlaan heeft gestemd. "De druk op het dorp blijft bestaan zolang er niet één goed plan komt waardoor het verkeer niet meer door het dorp rijdt", meldde lijsttrekker André de Jeu. Wethouder Gerard van As vulde aan: "Het is duidelijk dat de Provincie geen voorstander is van een tunnel in Hazerswoude-Dorp en een tweede brug bij Boskoop komt voor rekening van de gemeente. We moeten de verkeersdruk goed oplossen en daarvoor is onderzoek nodig. Wellicht moeten we de Verlengde Bentwoudlaan doortrekken via het PCT-terrein naar de N11."

Goede vertegenwoordiger
In het dorp is verborgen armoede, er zijn dorpsfeesten en er is een rijk verenigingsleven. Maar: iedereen heeft geld te weinig. Ook daar wil Versteeg iets aan doen en dat kan bij Nieuw Elan. De partij is voorstander van dorpsbudgetten: "Wij moeten niet alles in het gemeentehuis regelen. Dat kunnen de dorpsbewoners veel beter zelf", meldde De Jeu.
Hazerswoudenaar Bert Bosch ziet meer zelf doen in het dorp wel zitten. Hij pleit voor ‘kiezen op Versteeg’. "Met Peter in de raad krijgen we iemand die onze belangen gaat behartigen. Als iedereen op Peter stemt, hebben wij tenminste een goede vertegenwoordiger!"

Fotograaf: PR Nieuw Elan
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij