Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

Studio Alphen krijgt dit jaar 65.000 euro subsidie

23 februari 2018 - 13:23  •  reacties

Studio Alphen krijgt dit jaar 65.000 euro subsidie

Alphen aan den Rijn - De politieke partijen in de gemeenteraad waren het erover eens dat Studio Alphen niet de dupe mag worden van een zeer trage besluitvorming over haar subsidieaanvraag. De aanvraag is, zoals verplicht, in mei vorig jaar gedaan. "We zitten nu al twee maanden in het lopende jaar en ze weten nog niks. Dat kunnen we niet maken", aldus een aantal partijen.

Kwaliteit
"We willen dat de kwaliteit blijft. We zien ook vooruitgang, ondanks moeilijke tijden zijn de inkomsten gelijk gebleven", zei Monique Romeijn (CU). "We willen wel een toekomstplan zien." En daarmee waren de meeste partijen het eens. De kwaliteit wordt overigens gewaarborgd door het Commissariaat van de Media dat over de kwaliteit van alle media waakt.

Oplossing
Het bedrag van 65.000 euro is tegen de zin van wethouder Ed de Leest aangenomen. Hij is geen voorstander van de verhoging. De Leest steunt wel de opdracht van de gemeenteraad om met een meerjarige oplossing te komen met daarin regionale samenwerking en eigen inkomsten van Studio Alphen.

Fotograaf: PR Studio Alphen
Politiek.'
Politiek

Voor het politieke nieuwe over Alphen aan den Rijn.