Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

Geen aanpassing voorwaarden geluid rond Zegerplas

24 februari 2018 - 14:15  •  reacties

Geen aanpassing voorwaarden geluid rond Zegerplas

Alphen aan den Rijn - De geluidsoverlast die een aantal bewoners van de Barnsteenstraat ervaart, is niet verboden. Uit alle metingen van de omgevingsdienst blijkt dat de toegestane norm tijdens evenementen niet wordt overschreden. "De feiten zijn dat het geluid binnen de norm blijft en dat er ook niet elke week een ander evenement is", aldus D66. De PvdA haakte daarop in met de vraag: "Zijn dan die normen wel goed?"

Het blijft zoals het is
De discussie had als uitkomst dat de zaak blijft zoals deze is en dat de gemeenteraad eerst het beleid wil evalueren voordat er gesproken wordt over wijzigingen. Vanuit de Barnsteenstraat komen al jaren klachten en al jaren blijken de evenementen gewoon aan de normen te voldoen.
Hoe het dan kan dat de bewoners zoveel overlast ervaren, wordt onderzocht. Het is mogelijk dat water meer dragend is dan groene natuur en dat hier een echo ontstaat.

Geen overtredingen
"We zijn niet van plan om de regels te veranderen. Er zijn tot nu toe ook geen overtredingen van die regels geregistreerd. De realiteit is wel dat de raad de dagcamping heeft aangewezen als evenemententerrein", aldus wethouder Gerard van As. "Als er ’s avonds en in het weekeinde rond de Zegerplas veel overlast door jongeren met geluidsboxen is, dan moeten we inzetten op handhaven."

Fotograaf: Eveline Verhoeve
Politiek.'
Politiek

Voor het politieke nieuwe over Alphen aan den Rijn.