Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP wil betere bescherming werknemers Rijnvicus

1 maart 2018 - 15:06  •  SP Alphen aan den Rijn  •  reacties

Alphen aan den Rijn - In veel bouw cao's is een regeling omtrent koudeverlet opgenomen. Bij een gevoelstemperatuur van -6 graden gaat een verlet periode in waarin de bouwvakker niet hoeft te werken. Gemeente Alphen aan den Rijn laat haar personeel van Rijnvicus, de voormalige SWA, echter zonder enige vorm van extra bescherming gewoon buitenwerken deze week. 

Volgens Van der Nat is dit een onacceptabele situatie: "Als goede werkgever zou juist de gemeente het juiste voorbeeld moeten geven. Er wordt wel terecht boos gereageerd over het uitbuiten van arbeidsmigranten door schimmige bureautjes, maar de gemeente blijkt zelf ook haar personeel onder druk te zetten toch te gaan werken."

Van der Nat is langs gegaan in het Europapark om de situatie ter plekke te bekijken en is in gesprek gegaan met enkele werknemers. Deze mensen beginnen elke morgen om 07.30 uur. De temperatuur stond vanmorgen op min 6 maar de ijskoude wind laat het aanvoelen tot min 14 graden.

De SP zal de gemeente vragen om maatregelen. De gemeente moet zorgen voor werk dat binnen kan plaatsvinden en lukt dat niet dan moet zij thermo ondergoed, kleding en sokken regelen. Daarnaast zouden de pauzes langer kunnen en de dagen korter. Het is geen doen zo. Dit is niet acceptabel.

Vanmiddag spreekt de SP met andere werknemers van Rijnvicus aan de Langerode, wanneer zij terugkomen van een koude dag hard werken. Dat doen we met een kopje warme soep.

Tags: sp, rijnvicus
SP.'
SP

Politieke partij