Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

Snoeien, goedkope hulpmiddelen en meer preventie

6 maart 2018 - 20:51  •  reacties

Snoeien, goedkope hulpmiddelen en meer preventie

Alphen aan den Rijn - Maandagavond 5 maart was De Bron in de Alphense wijk Ridderveld voor de helft gevuld met de dames en heren politici van de verschillende partijen en voor de andere helft met senioren op de been gebracht door OSO. De thema’s waren: aandacht voor zorg & wonen, voldoende inkomen, hoe betalen we dat en hoe communiceert de politiek met de mensen.

De verschillende partijen denken niet heel erg verschillend over 'waar halen we geld vandaan'. De meeste partijen vinden dat er efficiënter gewerkt kan worden, dat goede preventie vooral zorg goedkoper maakt en dat de overhead naar beneden kan. De SP verwijst naar de landelijke politiek en BA ziet niets in prestigeprojecten.

CDA, CU en Nieuw Elan zien ook veel in digitalisering als goedkoop hulpmiddel. De SGP wil snoeien in kunst & cultuur. RGL wil 15 procent minder ambtenaren. D66 wil geen grootstedelijke voorzieningen. De VVD wil het PGB beter inzetten. GroenLinks wil de reservering voor de rondweg ten noorden van Alphen anders besteden. Deze laatste opmerking triggerde André de Jeu (Nieuw Elan): "We moeten investeren in preventie, daar is geld voor nodig. En dat heeft op de lange termijn het meeste effect."

Fotograaf: Eveline Verhoeve
Politiek.'
Politiek

Voor het politieke nieuwe over Alphen aan den Rijn.