Politiek - GroenLinks

« Vorige - Volgende »

GroenLinks blij met snelweg Kerk en Zanen!

7 maart 2018 - 16:59  •  Erik van Zuylen  •  reacties

GroenLinks blij met snelweg Kerk en Zanen!

Alphen aan den Rijn - Helaas loopt het aantal bijen in Nederland hard terug. De belangrijkste oorzaak daarvan is het gebruik van is het gebruik van gif in de landbouw. Maar  ook dat onze steden steeds meer verharden en dat gemeenten vaak kiezen voor gras in plaats van bijvriendelijke bloemen. Het Groene Cirkels-project is daarom top, heel goed dat Alphen de bijenstad van het Groene Hart wordt!

We zijn dus letterlijk op de goede weg, maar natuurlijk kunnen we nog veel meer doen voor de bij, daar gaan wij ons in de komende periode hard voor maken. Allereerst zou het natuurlijk mooi zijn als we de bijensnelweg doortrekken door onze hele gemeente. De Groene Cirkels zijn vooral gericht op het gebied tussen Leiden en Alphen, maar ook Alphen Noord, Boskoop, Rijnwoude, Zwammerdam en Aarlanderveen verdienen meer kleur!

Maaien moet soms gebeuren, maar op veel plekken kan dat later en minder vaak, zodat bijen genoeg voedsel kunnen verzamelen. Daarnaast kunnen we iets aan het hoge gifverbruik doen. De gemeente kan het gebruik van landbouwgif niet verbieden, maar wel met boeren en kwekers in gesprek. Als monocultuur minder de norm wordt hebben kwekers minder gif nodig. Als boeren gedeelten van hun land bloemrijk houden krijgt ook daar de bij de ruimte. De gemeente mag best wat geld reserveren om die omslag te maken.

We zijn dus op de goede weg, maar er is nog genoeg te doen voor Alphen als kleurrijke bijenstad!

Fotograaf: Foter
GroenLinks.'
GroenLinks

Politieke partij