Politiek - SGP

« Vorige - Volgende »

SGP stelt zich voor. Vandaag Martin Aarnoudse

12 maart 2018 - 08:24  •  Martin Aarnoudse  •  reacties

SGP stelt zich voor. Vandaag Martin Aarnoudse

Alphen aan den Rijn - Wat doe je in het dagelijks leven?Ik ben Software Engineer bij OVSoftware in den Haag. Van daaruit ben ik gedetacheerd bij het Ministerie van Defensie. Een zeer afwisselende baan waarin je veel domeinen leert kennen. Daarnaast zing ik als bas bij CJMK Jubilate, ben ik zondagschoolmeester en sinds kort zet ik mij in voor de SGP hier in Alphen.

Wat vind je het mooiste plekje in de gemeente Alphen aan den Rijn?
De gemeente kent vele mooie plekjes. Dat werd mij pas weer duidelijk toen we door heel de gemeente heen filmpjes hebben gemaakt voor de campagne. Ik geniet er intens van als ik ’s avonds uit mijn werk kom en de zon onder zie gaan boven Hazerswoude-Dorp. Fietsend zie je veel van de mooie natuur die het Groene Hart te bieden heeft. Eerlijk gezegd kan ik niet kiezen. Bospark, Zegerplas, Dijkslootpad, Oude Rijn. Het is allemaal even mooi.

Wat betekent de SGP voor jou?
De SGP is voor mij een partij die vanuit de Bijbelse normen en waarden politiek bedrijft. Niet schreeuwerig of roepend dat alles slecht is en beter moet, maar door op een positieve en constructieve wijze een bijdrage te leveren.Wat is je persoonlijke drijfveer?Ik zet mij graag in voor de SGP en voor Alphen aan den Rijn. Ik vind dat de politiek wel wat verjonging kan gebruiken. Uiteraard mis ik een stuk ervaring maar ik neem jeugdige energie en verfrissende ideeën mee zoals de Socialcoin.

Welke standpunt van de SGP spreekt jou het meeste aan?
Dat is het standpunt over Maatschappelijk welzijn en hulpverlening. Iedereen telt mee maar niet voor iedereen lukt dat. Bijvoorbeeld door financiële problemen. Bij de gemeente kan dan aangeklopt worden voor schuldhulpverlening en wordt een deel van de schulden overgenomen en uiteindelijk wordt dat probleem opgelost. Het probleem van de sociale isolatie blijft dan helaas bestaan. Hier willen we wat aan doen. Ik vind het ontzettend belangrijk dat iedereen mee kan doen in de maatschappij.

Wat wil je realiseren in de gemeenteraad?
Een nieuwe vorm van schuldhulpverlening introduceren, de Socialcoin, zodat niet alleen het financiële probleem van schuldenaars wordt aangepakt maar ook de sociale isolatie wordt doorbroken.

Volgende keer stellen we dezelfde vragen aan nummer 4 Willem Pos.

Fotograaf: SGP
Tags: sgp
SGP.'
SGP

Politieke partij