Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

Verkiezingen: Beter Alphen, RGL en SGP

12 maart 2018 - 18:27  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

Verkiezingen: Beter Alphen, RGL en SGP

Alphen aan den Rijn - Beter Alphen (lijst 11)Beter Alphen bezet als eenmansfractie al vele jaren een stoel in de Alphense gemeenteraad. Voorvrouw Wil Verschuur staat bekend als iemand die 'geen blad voor de mond neemt'. Dat wekt regelmatig wrevel op in de gemeenteraad, maar toch heeft Verschuur even regelmatig de lachers op haar hand. De afgelopen jaren raakte Verschuur steeds meer gefrustreerd, omdat zoals zij het zelf zegt: "Ik heb niets bereikt, want alles wordt tegengewerkt." Ook wordt zij voor haar gevoel nog steeds achtervolgd door de affaire Heijkoop, waarvoor Verschuur door de rechter veroordeeld is wegens belediging. Verschuur claimt dat zij er is 'voor de mensen'. Zij laat regelmatig een voorbeeld zien, waarbij met name het contact met 'de gemeente' voor een inwoner niet goed verliep. Verschuur verzet zich tegen gemeentelijke miljoenenprojecten en tegen duurzame maatregelen. De stokpaardjes van Beter Alphen zijn: de komst van een watertaxi, de openstelling van de Oudshoornseweg en financiële steun voor de Hooftstraatwinkeliers.

RGL (lijst 10)
RijnGouweLokaal (RGL) heeft speciaal voor de fusie haar naam aangepast. Toch geeft voorvrouw Ank de Groot ruiterlijk toe dat haar 'roots' in Alphen-Stad liggen. Samen met fractiegenoot en zoon Jan de Groot voert zij de lijst van RGL aan. Hoewel De Groot als kritisch bekendstaat, is in het kiesgedrag van RGL te zien dat er in de gemeenteraad over het algemeen veel eensgezindheid heerst. De Groot maakt vaak gebruik van haar persoonlijke expertise als voorzitter van een sportvereniging, medewerker faillissementen en bewoner van het Alphense centrumgebied. Ook is zij bekend in de thuiszorg door familiebanden. Daardoor weet zij zoals zij zelf zegt goed wat 'er onder de mensen leeft'. Dit geldt ook voor de ander kandidaten op de kieslijst. Tijdens de vorige verkiezingen miste RGL op een haar na een tweede raadszetel, de partij wil er deze keer liefst drie. De stokpaardjes van RGL zijn: meer geld naar de thuiszorg, knopen doorhakken rond verkeersknelpunten en handen af van de Gnephoek.

SGP (lijst 9)
De Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) is een van de partijen die het vaak eens is met de huidige coalitiepartijen. Het is dan ook niet vreemd dat de partij gedoogpartner is. Desondanks vindt de SGP dat er nog veel te verbeteren is. De SGP is voor Alphen-Stad nieuw in de gemeenteraad, maar de partij was wel eerder actief in voormalig Boskoop en voormalig Rijnwoude. Dat is soms ook te merken, want de naam van bijvoorbeeld het dorp Benthuizen valt regelmatig. De SGP is voorstander van behoud van de eigen identiteit van alle dorpen. Ook wil de partij een goede oplossing voor de verkeersproblematiek. De stokpaardjes van de SGP zijn: zorgen voor elkaar, veilig en samen leven en geen koopzondag.

Het maakt niet uit op wie je stemt, als je maar gaat stemmen! Weet je nog niet op wie? Vul dan de Stemwijzer in!

Eveline Verhoeve is vanaf 1993 actief als verslaggever voor lokale kranten, ook voor de politiek in Alphen aan den Rijn. Van 2000 tot en met 2007 was zij eindredacteur en politiek verslaggever in de gemeente Haarlemmermeer. Sinds 2007 analyseert en schrijft zij voor verschillende lokale media in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Fotograaf: Eveline Verhoeve
Politiek.'
Politiek

Voor het politieke nieuwe over Alphen aan den Rijn.