Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

Verkiezingen: GroenLinks en ChristenUnie

13 maart 2018 - 18:28  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

Verkiezingen: GroenLinks en ChristenUnie

Alphen aan den Rijn - GroenLinks (lijst 8)GroenLinks behaalde nipt drie zetels in 2013 en is vast van plan om er deze verkiezingen meer te halen. De afgelopen vier jaar heeft GroenLinks constructief meegedacht en daarom ook vaak met de coalitiepartijen meegestemd. Het lag dan ook voor de hand dat GroenLinks direct als gedoogpartner aan zou schuiven toen coalitiepartij VVD vertrok. De partij werkte er samen met Nieuw Elan en CDA hard aan om het Doorbraakplan Duurzaamheid te realiseren. GroenLinks maakt zich letterlijk hard voor het groene karakter van het Groene Hart. Als er echt aantoonbaar gebouwd moet worden in de polders voor de eigen behoefte wil de partij dat alleen daar waar de natuurwaarden het laagst zijn. Verder is GroenLinks de partij die meer geld wil voor evenementen, dus meer doen om mensen bij elkaar te brengen. En, GroenLinks staat al in de startblokken om mee te onderhandelen voor een plek in de nieuwe coalitie. De stokpaardjes van GroenLinks zijn: geen rondweg door de Gnephoek, snel een echte oplossing voor het verkeer in het zuiden van de gemeente en vooral ‘meer muziek in de politiek’ dus minder ongenoegens.

ChristenUnie (lijst 7)
De ChristenUnie komt in haar campagne met een verbazingwekkend christelijk geluid, zoals het de afgelopen vier jaar nooit zo sterk klonk in het Alphense gemeentehuis. De ChristenUnie is als partij diep geworteld in de Alphense samenleving. Wellicht heeft dat te maken met de actieve leden die via de kerken in wijken en dorpen hun ‘roots’ hebben. Binnen de coalitie was het juist de fractie van de ChristenUnie die het vaak opnam voor kwetsbare groepen in de samenleving. De partij wil dat iedereen meetelt en heeft ook regelmatig aandacht gevraagd voor de groep inwoners die net niet voor allerlei extra’s vanuit de overheid in aanmerking komt. De komende jaren gaat de ChristenUnie vooral voor verbinding in de samenleving. De stokpaardjes van de ChristenUnie zijn: verstandig uitgeven van het beschikbare budget, iedereen telt mee en vooral regelmatig in gesprek gaan met de inwoners.

Het maakt niet uit op wie je stemt, als je maar gaat stemmen! Weet je nog niet op wie? Vul dan de Stemwijzer in!

Eveline Verhoeve werkt sinds 1993 als verslaggever voor lokale kranten, ook voor de politiek in Alphen aan den Rijn. Van 2000 tot en met 2007 was zij eindredacteur en politiek verslaggever in de gemeente Haarlemmermeer. Sinds 2007 analyseert en schrijft zij voor verschillende lokale media in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Fotograaf: Eveline Verhoeve
Politiek.'
Politiek

Voor het politieke nieuwe over Alphen aan den Rijn.