Politiek - SGP

« Vorige - Volgende »

SGP stelt zich voor. Vandaag Willem Pos

13 maart 2018 - 08:27  •  Willem Pos  •  reacties

SGP stelt zich voor. Vandaag Willem Pos

Alphen aan den Rijn - Wat doe je in het dagelijks leven?Ik werk als beleidsadviseur bij het ministerie van Financiën. Daar houd ik me bezig met uitvoeringsorganisaties (bijv. Domeinen Roerende Zaken, het Waarborgfonds Motorrijtuigverzekeringen etc).

Wat vind je het mooiste plekje in de gemeente Alphen aan den Rijn?
De Dijk in Benthuizen, waar je een weids uitzicht hebt de polder in en je de groene ruimte voor je hebt tot Zoeterwoude-Rijndijk.

Wat betekent de SGP voor jou?
De SGP is voor mij de partij die het beste aansluit bij hoe ik in het leven sta; vanuit het christelijk geloof het beste voor de samenleving zoeken.

Wat is je persoonlijke drijfveer?
Mijn persoonlijke drijfveer is dat ik me in wil zetten voor de gemeente en ook voor de gemeenschap waar ik deel van uitmaak, namelijk die van het dorp Benthuizen. De dorpen in de gemeente moeten hun eigen karakter kunnen behouden. De zorgen die bewoners van deze dorpen hebben, moeten dan ook serieus genomen worden. Als ik in het gemeentehuis hoor over 'een mooiere stad', vind ik dat wel wat apart voor een gemeente die zeven dorpen telt.

Welke standpunt van de SGP spreekt jou het meeste aan?
Wat ik net al noemde: de kernen leefbaar houden. Daar zit ook het standpunt over de woningmarkt aan vast; wij willen meer woningen voor starters en meer doorstroming op de woningmarkt, zodat jongeren niet langer naar andere gemeenten hoeven omdat er zo weinig woningen beschikbaar zijn.

Wat wil je realiseren in de gemeenteraad?
Als ik gekozen word, wil ik graag benaderbaar zijn als raadslid om zo een echte volksvertegenwoordiger te zijn en de zorgen en klachten van mensen serieus te nemen. Zo wil ik het goede zoeken voor de gemeente!

Volgende keer stellen we dezelfde vragen aan nummer 3 Frank van Putten

Fotograaf: SGP
SGP.'
SGP

Politieke partij