Politiek - SGP

« Vorige - Volgende »

SGP stelt zich voor. Vandaag Frank van Putten

14 maart 2018 - 11:22  •  SGP  •  reacties

SGP stelt zich voor. Vandaag Frank van Putten

Alphen aan den Rijn - Wat doe je in het dagelijks leven?Ik werk als jurist bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daar houd ik mij bezig met het openbaar bestuur. Bijvoorbeeld over de versterking van de integriteit. Ook komen er allerlei concrete vragen of problemen langs uit gemeenten en provincies die om een oplossing vragen. Veel bezig met lokale politiek dus!

Wat vind je het mooiste plekje in de gemeente Alphen aan den Rijn?
Het oude raadhuis. Prachtig zeg. Van buiten, maar denk ook aan de trouwzaal. Ben daar 2,5 jaar geleden getrouwd. Dat gebeurde overigens met mijn SGP-fractievoorzitter uit Apeldoorn als ambtenaar van de burgerlijke stand. Daar ben ik geboren en opgegroeid en was ik 4,5 jaar als fractiemedewerker actief.

Wat betekent de SGP voor jou?
Sinds ik politiek actief ben, ben ik dat voor de SGP. Een degelijke, koersvaste partij. Een partij waarin ik mijn levensovertuiging politiek handen en voeten kan geven.

Wat is je persoonlijke drijfveer?
Politiek gaat over hoe we met elkaar samenleven. Daarbij moet over allerlei onderwerpen besluiten worden genomen. Dat doen we op basis van het afwegen van allerlei belangen. Daar doe ik graag aan mee; voor de gemeente in z'n geheel en voor de eigen achterban bijzonder.

Welke standpunt van de SGP spreekt jou het meeste aan?
"Voorrang voor de fietser!" Niet omdat dit punt belangrijker is dan anderen, maar ik word iedere dag met m'n neus op de feiten gedrukt als ik naar het station in Boskoop fiets, over de Zijde. Die weg is overvol en auto's en fietsers kruisen elkaar rakelings en je kunt als fietser niet goed en veilig oversteken. Het woordje 'voorrang' betekent voor mij daarom drie dingen: Meer aandacht voor de fietser. Meer veiligheid voor de fietser. En op zoveel mogelijk plekken de fietsers voorrang geven ten opzichte van auto's.

Wat wil je realiseren in de gemeenteraad?
Sinds mei 2017 woon ik in de gemeente Alphen aan den Rijn. Nog niet zo lang dus. Veel van de actuele politieke discussies moet ik nog mee gaan maken. Wel neem ik ervaring mee uit Apeldoorn en ook uit de gemeentepolitiek van Den Haag waar in de CU/SGP-steunfractie zat. Maar drie dingen vind ik erg belangrijk. 1) De belangen van de dorpen goed voor het voetlicht brengen. 2) Aandacht vragen voor veilige oversteekplaatsen voor fietsers. 3) Goede winkelvoorzieningen in alle buurten, met behoud van de zondagsrust. Daar wil ik een bijdrage aan leveren. In welke vorm dan ook.

Volgende keer nummer 2 Hans Goedegebuure

Fotograaf: SGP
Tags: sgp
SGP.'
SGP

Politieke partij