Politiek - GroenLinks

« Vorige - Volgende »

Jezelf kunnen zijn in Alphen aan den Rijn

14 maart 2018 - 16:36  •  Maartje Noordermeer  •  reacties

Jezelf kunnen zijn in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn - Alphen aan den Rijn is een diverse gemeente, met meer dan 100.000 mensen die allemaal verschillend zijn. Zo hebben ze een verschillende achtergrond, een verschillend geslacht, en een verschillende seksuele geaardheid. Wij zien onze gemeente graag als een plek waar ruimte is voor iedereen, waar iedereen zichzelf kan zijn. Maar zelfs anno 2018 is dat blijkbaar niet zo vanzelfsprekend: op sociale media, op straat, op scholen, in uitgaansgelegenheden: overal worden - vooral jonge- mensen die niet heteroseksueel zijn nog geconfronteerd met hun ‘anders zijn'.

GroenLinks vindt daarom dat de gemeente Alphen aan den Rijn actief moet uitdragen dat zij een gemeente is waarin iedereen welkom is en waarin discriminatie niet wordt getolereerd. Wij zijn een partij die hier al jaren voor op komt. Zo kwamen wij in 2016 op voor de gediscrimineerde lhbt-asielzoekers in het opvangcentrum, en hebben we in 2017 samen met de SP het initiatief genomen tot de plaatsing van het kunstwerk in het gemeentehuis met de tekst van Artikel 1, het grondwetartikel tegen discriminatie.

Wij, GroenLinks jongeren Maartje Noordermeer (19) en Kim Horn (18) willen graag een volgende stap zetten, en laten zien dat jongeren veilig uit de kast kunnen komen in Alphen aan den Rijn. We roepen daarom op tot de plaatsing van een permanent regenboogsymbool, zoals een regenboogzebrapad. Dit soort symbolen stralen een standpunt uit en stellen een norm. Ter inspiratie hebben wij een grote regenboog met stoepkrijtverf hebben aangebracht op het Rijnplein. Samen zetten we zo een stap naar een Alphen aan den Rijn waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Fotograaf: GroenLinks Alphen aan den Rijn
GroenLinks.'
GroenLinks

Politieke partij