Politiek - VVD

« Vorige - Volgende »

'Wonen, meer doen!', Politiek & Pils café van de VVD

15 maart 2018 - 08:42  •  VVD  •  reacties

Wonen, meer doen!, Politiek & Pils café van de VVD

Alphen aan den Rijn - Het is fijn wonen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Toch is er op korte termijn geen plek meer voor onze jonge gezinnen en onze ouderen die op zoek zijn naar woningen waarin ze op een goede, rustige en veilige manier zelfstandig kunnen blijven wonen. We moeten meer woningen gaan bouwen, daar is iedereen het over eens. De VVD wil dat er een geleidelijke groei is in alle kernen. De kleinere kernen mogen het authentieke dorpse karakter niet verliezen door een groeigolf.

Ook wil de VVD de zuidelijke Gnephoek en Vierambachtspolder rustig bebouwen met een beperkt aantal woningen. Deze woningen moeten wel voldoen aan de wens van de inwoners om ook in Alphen stad te blijven wonen als ze een gezin stichten of juist als ze ouder worden.

De VVD wil dat er binnen de bouwplannen, specifiek woningen worden gebouwd voor starters op de woningmarkt en ouderen die in alternatieve woonvormen bij elkaar willen leven. De VVD wil juist de starters een plek geven om hier in onze mooie gemeente een toekomst op te bouwen. Zij zorgen voor een vitale gemeenschap en zijn belangrijk voor de economie. Wij zien onze starters in het segment boven de sociale huurgrens.

Als wij met onze ouderen in gesprek zijn, horen wij dat er grote behoefte is aan woonvormen, waarbij ouderen bij elkaar kunnen wonen met behoud van zelfstandigheid en daarbij het gemak van samen zaken regelen op het gebied van onder meer; thuiszorg, vervoer en boodschappenhulp. Wij willen dat deze nieuwe woonvormen meegenomen worden in de nieuwe bouwplannen.

Wij nodigen al onze inwoners uit om met ons in gesprek te gaan tijdens Politiek & Pils café op zaterdagmiddag 17 maart over wonen in gemeente Alphen.

Politiek & Pils café ‘Wonen, meer doen!’
17 maart in theater Castellum Café, 14.30 uur tot 17.00 uur
Adres: Rijnplein 1, in Alphen aan den Rijn 

Wij zorgen voor een goed gesprek en natuurlijk ook voor veel gezelligheid met onder meer de Alphense en ook de landelijke VVD! 

Fotograaf: VVD Alphen aan den Rijn
Tags: vvd
VVD.'
VVD

Politieke partij