Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

Verkiezingen: VVD en PvdA

15 maart 2018 - 18:33  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

Verkiezingen: VVD en PvdA

Alphen aan den Rijn - VVDDe VVD heeft het al jaren moeilijk door interne tegenstellingen. Na het vertrek van Ruud Gebel voor de fusie werden de raadszetels na de fusie vooral gevuld door VVD-ers uit de dorpen. Deze ronde staan juist de mensen uit Alphen-Stad vooraan de kieslijst. De lijsttrekker is helemaal nieuw en de enige constante factor lijkt ‘good old’ Bas Wienbelt te zijn. Dat, plus het vertrek uit de coalitie – na een aantal aanvaringen met de andere coalitiepartijen – maakt het lastig om de VVD te beoordelen op waar deze partij nu staat. Hoewel de partij meldt niet alles te willen asfalteren, is het enige grote verkiezingsthema toch het verkeer met verbeterslagen op de N207, N11, rondweg Alphen-noord en rond Boskoop en Hazerswoude-Dorp. De VVD wil overigens ook meer treinen zien tussen Leiden en Woerden. De achterliggende gedachte is dat bereikbaarheid essentieel is voor economische ontwikkeling.

PvdA
De PvdA vindt van zichzelf dat zij de afgelopen periode constructief heeft meegewerkt om de gemeente beter te maken. Er zijn inderdaad veel besluiten genomen met raadsbrede steun. Terugdenkend blijft echter vooral hangen dat er veel en vaak is gepleit om vooral meer aandacht te besteden aan de dorpen langs de Oude Rijn. Bij wijze van spreken werd elke loszittende stoeptegel in zo’n dorp tot uit den treure in de gemeenteraad besproken, terwijl de miljoenen in bijvoorbeeld het sociale domein achteloos beschikbaar werden gesteld. Geheel in PvdA-stijl moet de komende periode worden gewerkt aan bestaanszekerheid, sociale woningbouw met voldoende groen, duurzaamheid, terugdringen van de verkeersoverlast in het zuiden van de gemeente en zorg dichtbij en op tijd.

Het maakt niet uit op wie je stemt, als je maar gaat stemmen! Weet je nog niet op wie? Vul dan de Stemwijzer in!

Over de auteur
Eveline Verhoeve werkt sinds 1993 als verslaggever voor lokale kranten, onder meer over de politiek in Alphen aan den Rijn. Van 2000 tot en met 2007 was zij eindredacteur en politiek verslaggever in de gemeente Haarlemmermeer. Sinds 2007 analyseert en schrijft zij voor verschillende lokale media in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Fotograaf: Eveline Verhoeve
Politiek.'
Politiek

Voor het politieke nieuwe over Alphen aan den Rijn.