Politiek - GroenLinks

« Vorige - Volgende »

Politiek voor de Dammenaren

16 maart 2018 - 10:45  •  GroenLinks  •  reacties

Politiek voor de Dammenaren

Alphen aan den Rijn - De avond begon met een informatieve quizronde. Zo leerden de aanwezigen dat er geen bus rijdt op zaterdag, dat het goedkoopste huis dat in Zwammerdam te koop staat 70.000 euro duurder is dan het goedkoopste huis dat in Alphen te koop staat, en dat er geen pinautomaat in het dorp is. Ook leerden aanwezigen hoe vaak het woord 'Zwammerdam' in de verkiezingsprogramma's van de partijen werd genoemd. GroenLinks was daarbij de winnaar met vier vermeldingen. Daarna volgden de PvdA met drie, Nieuw Elan, CDA en RGL met twee en ChristenUnie en D66 met één vermelding. Beter Alphen en de SP bleken Zwammerdam helemaal niet te noemen.

Alle partijen waren het erover eens dat er woningen bij moeten komen in het dorp. Namens GroenLinks betoogde kandidaat Wouter van Kleef voor meer woningen én voorzieningen, voor jong en oud. Die twee zaken moeten hand en hand gaan. Als er bijvoorbeeld geen ruimte is voor verenigingen, zal dat grote gevolgen hebben voor de leefbaarheid van het dorp. Van Kleef: "Damme is een eigen dorp met een sterke gemeenschap. Wij gaan samen met jullie zorgen dat hier een betaalbare MFA komt en er een school blijft in het dorp. Dat blijft een plicht en een recht! De gemeente spreekt over marktconforme tarieven, niet te verenigen met sociale doeleinden. Natuurlijk is er een bijdrage van verenigingen nodig, maar de gemeente zal moeten bijdragen aan het maatschappelijk nut."

Ook op duurzaamheid wil GroenLinks in Zwammerdam de handen uit de mouwen steken. Van Kleef: "Er wordt al jaren over allerlei ideeën gesproken, maar we moeten NU aan de slag! Met name qua ruimte kunnen we al stappen maken, door nu plekken aan te wijzen voor zonneweides. Ook ziet GroenLinks graag windmolens verschijnen aan de Steekterweg."

Waar GroenLinks zich ook hard voor maakt is het behoud van de salderingsregeling. Met deze regeling mag u aan het eind van het jaar de energie die uw zonnepanelen hebben opgewekt, wegstrepen tegen de energie die u heeft verbruikt. Dit voordeel wordt echter in 2020 afgeschaft.

Fotograaf: Josh Walet
GroenLinks.'
GroenLinks

Politieke partij