Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP wil graag regeren met Nieuw Elan, CDA en VVD

21 maart 2018 - 21:47  •  reacties

SP wil graag regeren met Nieuw Elan, CDA en VVD

Alphen aan den Rijn - "Als het er op aan komt dat het bouwen is in de groene polders, dan doen we daar niet aan mee", meldt Van der Nat zijn enige breekpunt. En daarna iets genuanceerder: "In de hele gemeente zijn plekken langs de infrastructuur die verrommeld zijn en dus bebouwd kunnen worden." Daarbij wijst Van der Nat ook op de omgeving rond de voormalige bakkerij Visser aan de rand van de Gnephoekpolder. En: "Ik wil wel dat ze ons iets gunnen."

De SP-er denkt dat de hogere opkomst dan in 2013 ook zal leiden tot problemen bij de kleintjes. "De partijen die uit één vrouw bestaan, krijgen het zo moeilijk. De kiesdrempel is hoger en daarom moeilijker bereikbaar."
Van der Nat is tevreden met de campagne. Niet alleen met die van de SP en van hemzelf, maar ook met de andere Alphense campagnes. "Het is alleen jammer dat het echte debat niet goed op gang kwam.

Middenin het interview liep Alphense Boys voorzitter (en columnist) Dennis Captein binnen. Hij verwacht dat Van der Nat niet genoeg zetels haalt om een weddenschap te winnen. Vandaar de overhandiging van een Boys-shirt waarin Van der Nat de voetbalclub komt versterken.

Fotograaf: Eveline Verhoeve
SP.'
SP

Politieke partij