Politiek

« Vorige - Volgende »

Nieuw gemeentebestuur Alphen aan den Rijn compleet

26 april 2018 - 23:27  •  reacties

Nieuw gemeentebestuur Alphen aan den Rijn compleet

Alphen aan den Rijn - Direct na de verkiezingen werd op 29 maart de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Van deze 39 raadsleden zijn er nu twee opgeschoven naar een wethouderspost en zij zijn vervangen. Bernadette Wolters van de PvdA heeft een wethouderspost in buurgemeente Nieuwkoop aanvaard en ook zij is vervangen door een nieuw raadslid. Deze raadsleden zijn Niels Uittenboogaart (Nieuw Elan), Johan Wijnhorst (CDA) en Ernst-Jan Straver (PvdA).

Gerard van As voor Nieuw Elan en Kees van Velzen voor het CDA krijgen als wethouders gezelschap van oudgediende Han de Jager (CDA) die zichzelf al gepensioneerd had, nieuwkomer Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan) die net geen raadszetel behaalde en Leo Maat (GroenLinks) die uit Wassenaar overkomt.

De 21 raadscommissieleden verzorgen voor de verschillende fracties ondersteunende taken en zijn vaak specialist op een bepaald onderwerp. Zij zijn geen lid van de Alphense gemeenteraad, maar wel van een fractie. Pikant detail: Bram Strookman was de nummer 3 op de kieslijst voor RGL, maar is nu raadscommissielid voor Beter Alphen.

Fotograaf: Alphens EV