Politiek

« Vorige - Volgende »

Omwonenden hebben moeite met sport op geluidswal

18 mei 2018 - 10:15  •  reacties

Omwonenden hebben moeite met sport op geluidswal

Alphen aan den Rijn - Wethouder Gert-Jan Schotanus beantwoordde de vragen van de bewoners en van commissieleden tijdens zijn eerste raadscommissie als wethouder in de nieuwe samenstelling. "Het proces is pas in de initiatieffase", meldde Schotanus. "We hebben een voorstel ontvangen van een outdoorbedijf en nu onderzoeken we samen met hen en Avanti of een mountainbikecircuit mogelijk is op de geluidswal. We kijken eerst naar draagvlak. Als dat er is, dan is de volgende fase om een ontwerp te maken."

De bewoners van de Augustijnenlaan en de Norbertijnenlaan vinden dat zij behoorlijk zijn overgeslagen in dit proces. "We hebben geen brief gekregen, we zijn nergens bij betrokken en er was een informatiebijeenkomst waar wij niet bij waren." Hoewel deze bewoners de meeste overlast zullen ervaren, is de outdoorsportvoorziening expliciet voor de hele wijk bedoeld. De geluidswal heeft deels een groene, deels een recreatieve en deels een sportieve bestemming. Dit betekent wel dat bewoners in een later stadium bezwaarschriften kunnen indienen.

De bewoners melden dat zij in de media hebben gelezen over de plannen, dat zij nu al op informatieborden zien dat er afsluitingen komen voor de mountainbikes en dat zij dus behoorlijk zijn geschrokken. "De wal langs de N11 is er om geluid tegen te houden en het deel bij onze wijk heeft een specifiek groene bestemming. Dat willen we wel zo houden. We vrezen ook nog meer parkeeroverlast, omdat er geen openbare parkeerplaatsen in onze wijk zijn en nu ook al mensen hun auto neerzetten om de hond uit te gaan laten." 

Fotograaf: Josh Walet