Politiek

« Vorige - Volgende »

Ad Faase biedt boek aan samen met oud-premier Balkende

25 mei 2018 - 16:07  •  reacties

Ad Faase biedt boek aan samen met oud-premier Balkende

Alphen aan den Rijn - “De Donut-theorie geeft een nieuw denkkader. De transitie naar een duurzame samenleving kan niet alleen vanuit ondernemerschap en burgers komen, ook overheid en politiek moeten een bijdrage leveren vanuit de verantwoordelijkheid om een beter Nederland en een betere wereld te creëren”  aldus de initiatiefnemers.


Schrijfster Kate Raworth biedt een alternatief model voor de huidige economie, waar groei altijd het doel is. Daar komt op enig moment een einde aan.  We kunnen niet over de grenzen van de planeet Aarde heen.

Begin dit jaar hield zij in Rotterdam een lezing en Balkenende nam deel aan een discussiepanel  over nieuwe economie. Tijdens de discussie opperde bezoeker Ad Faasse (Business Unusual/IBI2) het idee om alle (Eerste- en Tweede-) Kamerleden het boek van Kate Raworth aan te bieden.

Investeerder Wouter Veer (stichting ifund) sponsort de boeken en de actie.  “Gelukkig wordt het de laatste jaren voor duidelijk dat de transitie naar een duurzame samenleving gehinderd wordt door de werking van ons huidige financieel-economisch systeem. Lange tijd heeft het prima gefunctioneerd, maar het is aan een grondig herontwerp toe. Het is niet langer opgewassen tegen de globale uitdagingen en complexiteit van 2018, waarin het noodzakelijk is de wensen van mensen binnen de grenzen van de Aarde vorm te geven. We weten inmiddels wel, dat oneindige groei een fabel is en dat de Aarde als life-support-system van de mens piept en kraakt. Ik hecht er belang aan dat de bestuurders en volksvertegenwoordigers van ons land kennisnemen van deze visie.”

Fotograaf: Josh Walet