Politiek

« Vorige - Volgende »

Nieuw Kenniscentrum op gebied van duurzaamheid

28 juni 2018 - 17:02  •  reacties

Nieuw Kenniscentrum op gebied van duurzaamheid

Alphen aan den Rijn - "We beginnen niet bij nul, maar we moeten wel veel doen de komende jaren", aldus burgemeester Liesbeth Spies tijdens een bijeenkomst donderdag 28 juni op De Werf in Alphen aan den Rijn. "Wij kunnen het niet alleen, daar hebben we de hele samenleving bij nodig." Samenwerking wordt onder meer gezocht voor het thema duurzaamheid.

Kenniscentrum

Een nieuwe organisatie op dit terrein is die onder leiding van Ad Faasse. Hij wil een Kenniscentrum opzetten samen met onder meer gemeenten Leiden en Nieuwkoop, Naturalis, TU Delft, hbo-opleiding INHolland, VOA, Greenport Boskoop, EDBA, Alpen Marketing en Groene Cirkels. "We moeten naar een circulaire economie, anders wordt het niets. Vanuit de Groene Stad met LEF verwacht ik slimme verbindingen. Die komen bijvoorbeeld nu al op social media tot stand", meldde Faasse voordat hij samen met wethouder Leo Maat zijn handtekening zette.

Symbolische handtekening

Op De Werf waren veel Alphense organisaties bij elkaar gekomen om een symbolische handtekening te zetten. "We moeten samen, met elkaar, werken aan een samenleving waarin de inwoners van onze gemeente zich nog beter thuis voelen. Wij plaatsen de kaders en wij faciliteren, maar veel werk moet door vrijwilligers worden gedaan", aldus de burgemeester.

Fotograaf: Alphens.nl EV