Politiek

« Vorige - Volgende »

Gemeente niet blij met afketsen Rijnpark Koudekerk

30 juni 2018 - 13:00  •  reacties

Gemeente niet blij met afketsen Rijnpark Koudekerk

Alphen aan den Rijn - Wethouder Gerard van As legde aan de Alphense gemeenteraad op donderdag 28 uit dat het mogelijk om een technische fout gaat die gerectificeerd mag worden. Maar, zo zegt de wethouder: "We moeten eerst de uitspraak van de Raad van State bestuderen voordat we precies weten wat er fout is gegaan."

De fout heeft te maken met de nabijheid van onder meer Latexfalt. Dit bedrijf heeft een geurcontour nodig waarbinnen 'stank' vrij mag komen bij het productieproces. Binnen zo'n geurcontour mogen geen woningen worden gebouwd. Latexfalt heeft zich vanaf het begin verzet tegen een nieuwe wijk zo dichtbij het bedrijf, omdat het geen overlast wil veroorzaken in een woonwijk.

Van As meldde dat naast het onderzoek en eventueel herstel van het bestemmingsplan Rijnpark ook elders in Koudekerk gezocht moet worden naar woningbouwlocaties. "We hebben een plan B nodig. Anders lopen we het risico dat er nog heel lang niets gebouwd wordt. Daarmee schrijf ik Rijnpark zeker niet af." De wethouder verwacht dat er na de zomer een oplossing is gevonden.

Illustratie: een artist impressie van Rijnpark (PR Niersman).

Fotograaf: PR Niersman