Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP: 'Alphense energieco÷peratie onze beste optie'

9 juli 2018 - 08:41  •  SP Alphen aan den Rijn  •  reacties

SP: Alphense energieco÷peratie onze beste optie

Alphen aan den Rijn - SP-raadslid Iris van de Kolk: "Met de introductie van de klimaatwet, een wetsvoorstel dat onder andere streeft naar een reductie van 49% van de nationale CO2 uitstoot, wordt het hoog tijd om invulling hieraan te geven. In ons verkiezingsprogramma hebben wij aangegeven werk te willen maken van een gemeentelijke energiecoöperatie omdat het de gemeente een regierol verschaft op het gebied van duurzame energie."

De motie gaat echter verder dan alleen de opwekking. De omslag van fossiele energie naar duurzame energie moet ook eerlijk gaan volgens de SP en in samenwerking met de inwoners.

Van de Kolk: "Door het huidige kabinetsbeleid komt de rekening van de energietransitie waarschijnlijk te liggen bij de mensen met een laag inkomen. Als we deze gemeentelijke energiecoöperatie slim inrichten kunnen we ervoor zorgen dat de groene revolutie ook een sociale revolutie wordt, waarbij de echte vervuilers betalen en de lagere inkomens niet de rekening gepresenteerd krijgen. Deze transitie moet dan ook samen met onze inwoners worden vormgegeven. Zonder draagvlak is het een kansloze missie."

Fotograaf: SP Alphen aan den Rijn
Tags: sp, klimaat