Politiek - ChristenUnie

« Vorige - Volgende »

Alphense fractie ChristenUnie introduceert WOW!

11 juli 2018 - 12:31  •  ChristenUnie  •  reacties

Alphense fractie ChristenUnie introduceert WOW!

Alphen aan den Rijn - Bij het doorlopen van levensfases heeft iedereen dezelfde ervaring: bij elke levensfase win je wat en laat je wat achter je. Wijsheid komt met de jaren, terwijl gezondheid en de druk om langer door te werken soms tot zorgen leidt. 

De ChristenUnie vindt dat ouderen een waardevolle bijdrage hebben aan onze samenleving en vindt het bovendien belangrijk dat iedereen op een waardige manier ouder moet kunnen worden.  

Michel du Chatinier, raadslid voor de ChristenUnie: "Waardevol ouder worden begint met een goed gesprek met de samenleving. Wat vinden ouderen, mantelzorgers, vrijwilligers echt belangrijk en hoe kan de politiek maatregelen treffen die hen helpen?"

Uitvoeringsprogramma
De ChristenUnie stelt op 12 juli een uitvoeringsprogramma voor waarin onder andere een lokaal Ouderenwoonakkoord, goede ondersteuning voor mantelzorgers, aantrekkelijk vrijwilligerswerk en betaalbaar sporten en bewegen is opgenomen. Het uitvoeringsprogramma WOW! moet worden samengesteld door de inwoners van Alphen aan den Rijn, daarom is in de motie opgenomen dat de gemeente dit mogelijk maakt door het organiseren van een themadag, waar lokale organisaties aan deelnemen om hun inbreng te leveren.

Cil Wigmans, voorzitter van de OSO (Overleg Samenwerkende Ouderenorganisaties) is enthousiast over dit initiatief. Hij hoopt dat de raad dit initiatief in Alphen mogelijk gaat maken.

Fotograaf: PR ChristenUnie Alphen aan den Rijn
ChristenUnie.'
ChristenUnie

Politieke partij