Politiek

« Vorige - Volgende »

Alphense fastfood langer open voor uitgaand publiek

12 juli 2018 - 12:27  •  reacties

Alphense fastfood langer open voor uitgaand publiek

Alphen aan den Rijn - Om de fastfood de gelegenheid te geven om doordeweeks na middernacht open te blijven en in het weekend langer dan tot half twee moet de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) worden aangepast. Het is de gemeenteraad die dit moet doen. Vandaar dat raadslid Evon Zevenbergen van Nieuw Elan hiervoor vanavond, donderdag 12 juli, een motie in zal dienen. De motie wordt op voorhand gesteund door coalitiepartners CDA en GroenLinks en door oppositiepartij Beter Alphen. Deze partijen hebben samen een ruime meerderheid in de gemeenteraad.

Zevenbergen is goed bekend in de Alphense horecascene. Hij werkt naast zijn studie parttime bij de Wijnbar en gaat ook zelf uit in de Julianastraat bij de andere gelegenheden. "In omliggende gemeenten zoals Leiden, Zoetermeer en  Hoofddorp kun je wel ‘een patatje’ scoren als je uit gaat of voordat je naar huis gaat. Hier in Alphen aan den Rijn mag het niet volgens de regels in de APV", zegt Zevenbergen. "Het uitgaanspubliek wil nu eenmaal graag een snelle hap. Als wij dat bieden, wordt ons uitgaansgebied aantrekkelijker."

Nieuw Elan, CDA, GroenLinks en Beter Alphen vragen in de motie om een onderzoek naar het draagvlak onder bezoekers, omwonenden, ondernemers en politie. Als de proef positief is, is het de bedoeling om een proef van een jaar te doen met op vrijdag, zaterdag en zondag openingstijden tot 5.00 ’s morgens.

Op de foto: het uitgaansgebied bij daglicht

Fotograaf: Alphens EV