Politiek

« Vorige - Volgende »

Complete oppositie stemt tegen gemeentebegroting

13 juli 2018 - 19:21  •  reacties

Complete oppositie stemt tegen gemeentebegroting

Alphen aan den Rijn - De bezwaren van de oppositie gingen grotendeels over het grote aantal aangekondigde onderzoeken, de vele posten die als pro memorie (onbekend bedrag) zijn aangemerkt en het gebrek aan gemaakte keuzes. Maar, dat is nu juist de hele opzet. "De samenleving is veel verder dan de overheid", meldde André de Jeu (Nieuw Elan) tijdens de behandeling door de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 12 juli. "Wij vinden dat we als gemeente moeten faciliteren en ons niet overal mee moeten bemoeien. We zoeken samenwerking met organisaties, bedrijven en inwoners. Zij komen met opties, ideeën en informatie. De onderzoeken zijn er juist voor om weten wat er leeft. Zolang we dat niet weten, maken we geen keuze en kunnen we dus ook geen exact financieel plaatje invullen."

Wethouder Gerard van As wees erop dat het uitvoeringsprogramma (kadernota) niet af is. "We werken van buiten naar binnen, zodat we mét de samenleving kunnen besturen. We moeten nu de zaken met z’n allen gaan uitwerken en meer experimenteren."
De wethouder financiën, Kees van Velzen voegde hieraan toe: "Allerlei zaken liggen niet vast. Er zijn natuurlijk wel uitgangspunten vanuit de raadsbesluiten. Alles wat we doen, kost geld. er is minder geld en dus moeten we kiezen. Wij willen dat niet doen als coalitiepartijen, maar als samenleving!"

Foto: wethouder financiën Kees van Velzen

Fotograaf: Alphens EV